Spar d.o.o.

GRAĐANI, OPREZ: Salmonela pronađena i u DOMAĆIM PILIĆIMA!

Autor: dnevno.hr

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama pri čemu obavještavaju kupce da isti proizvod vrate u najbližu poslovnicu uz povrat novca.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u maloprodajnom objektu Mesnica Županja, Tržnica b.b., Županja, subjekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla PERUTNINA Ptuj-PIPO d.o.o. Čakovec, uzorkovano Svježe meso peradi – pileća prsa, gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis. Proizvod sa LOT brojem 161105 imao je rok trajanja do 12.11.2016. te se isti više ne nalazi na tržištu.

Domaća piletina

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u objektu za klanje peradi „Domaći pilići ANTOLKOVIĆ“, vI. Zlatko Antolković uzorkovano svježe pileće meso gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis. Proizvod je sa LOT brojem 53482/2016 distribuiran na vlastito prodajno mjesto – mesnica “Domaći pilići Antolković” Tržnica Špansko, Zagreb i prodan je sa danom 07.11.2016. godine te se isti više ne nalazi na tržištu, poručuju iz Ministarstva.

Pureća prsa iz Spar-a

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je nakon objave u medijima 23.11.2016. godine o nalazu bakterije roda Salmonelle ser. Kentucky u proizvodu „Pureća prsa – svježa“, 750 g, LOT broj L05176064 s rokom trajanja do 24.11.2016 godine, proizvođača AIA S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, koji je uzorkovan u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d., veterinarska inspekcija nastavila sa daljnjim inspekcijskim nadzorima gdje je utvrdila da je navedeni proizvod stavljen na tržište i od strane trgovačkog lanca SPAR Hrvatska d.o.o.

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama pri čemu obavještavaju kupce da isti proizvod vrate u najbližu poslovnicu uz povrat novca, poručuju iz Ministarstva.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.