fbpx

Grad Šibenik poslove s Orco grupom rješavat će arbitražom

Autor: hina

Zbog projekta Obonjan-Rivijere, propustili smo dvije sezone na otoku Obonjanu te je direktna šteta od nenaplaćenih turističkih pristojba veća od milijun kuna, rekao je šibenski dogradonačelnik Petar Baranović.

Vijećnici šibenskoga Gradskog vijeća na današnjoj su sjednici nakon trosatne rasprave jednoglasno zaključili kako arbitražom treba dokazati da je grad Šibenik, a ne Orco grupa ili njezin sljednik Sunčani Hvar, oštećena strana u projektu Obonjan-Rivijeri.

Također je odbijeno da se Orco grupi, to jest njezinu sljedniku Sunčanom Hvaru plati odšteta od 17 milijuna kuna na račun nerealiziranog projekta Obonjan-Rivijere koji je po javno-privatnom partnerstvu između grada Šibenika i Orco grupe sklopljen u ožujku 2008. godine. Toliku svotu, naime, od grada traži privatni partner.

“Zbog projekta Obonjan-Rivijere, propustili smo dvije sezone na otoku Obonjanu te je direktna šteta od nenaplaćenih turističkih pristojba veća od milijun kuna. Osim toga, grad je od privatnog partnera preuzeo plaćanje kredita te ostalih obveza. Smatram da je nedopustivo da se od nas traži još i da preuzmemo milijunski kredit u Erste banci kojim je plaćen stručni konzultant, ili da podmirujemo neplaćene režije i plaće privatnog partnera”, rekao je šibenski dogradonačelnik Petar Baranović.


Na dnevnome redu Gradskog vijeća bio je samo prijedlog privatnog partnera o mogućem rješenju nastalog spora, a to je, po njihovu prijedlogu, odšteta od 17 milijuna kuna.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.