fbpx

Grad Novalja donio odluku o partijanju na Zrću ove godine!

Autor: Daniela Delale

Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je u ponedjeljak sjednicu putem videokonferencije.

Razmatrali su trenutnu situaciju na području Grada Novalje po pitanju pandemije virusa COVID-19 s naglaskom na događanja koja se planiraju održati u noćnim klubovima na plaži Zrće.

Na području plaže Zrće, u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala, za sada nije organiziran ni jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće.

S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima, Stožer je odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i kocesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove.

Predloženo je da se isti Zaključak proslijedi i Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi.

U međuvremenu, nakon donošenja ovog Zaključka u kontaktu sa načelnikom općine Kolan gosp. Marinom Pernjakom, dogovoren je identičan zaključak.

Nadalje, Stožer je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja.

Inače, na području Grada Novalje stanje je za sada normalno i nema osoba zaraženih koronavirusom.
Prema podacima sustava eVisitor na jučerašnji dan 28. lipnja na području Grada Novalje evidentirano je 5293 turista (bez povremenih posjetitelja odnosno vikendaša) što je 53,28% u odnosu na isti dan prošle godine. Najveći dio turista (57,05%) boravi u kampu Straško.

Ništa od velikih ‘partijanja’ na Zrću: Otkazani svi festivali, stranci ne dolaze, klubovi se nadaju domaćim gostima
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.