Grad Makarska pogodovala firmi u vlasništvu sina Ćire Blaževića

Autor: dnevno.hr

Na natječaj se javilo šest firmi čija ponuda se kretala oko 2,4 milijuna kuna, što je bila realna cijena, dok je jedino Miroslav Blažević ponudio cijenu od 1,8 milijuna kuna.

Tvrtka Nogometni centar Maksimir, u vlasništvu Miroslava Blaževića, istoimenog sina proslavljenog trenera Ćire Blaževića, isporučila je Gradu Makarskoj obični crni granulat umjesto ekološkog zelenog granulata, dogovorenog natječajem, koji je trebao biti postavljen na pomoćnom terenu Gradskog sportskog centra s umjetnom travom. Na natječaj se javilo šest firmi od kojih se ponuda njih pet kretala oko 2,4 milijuna kuna što je bila realna cijena s obzirom na tražene tehničke specifikacije vezane za granulat i kvadraturu terena, dok je jedino Blažević, koji je na kraju izabran kao najpovoljniji ponuđač, ponudio cijenu od 1,8 milijuna kuna.

Ako je zaista riječ o prevari grada, pod uvjetom da je Blažević radio samostalno, zanimljivo je da nitko od gradskih čelnika nije bio raspoložen za izjave.

Od početka priče ponuda NC Maksimira je sumnjiva. Ravnatelj Gradskog sportskog centra Vodanović uvjerava da nema ničega spornog u dogovorenom poslu, iako se firma Ćirinog sina pojavila na natječaju s dumping cijenom te na taj način nadmašila konkurenciju.

Grad Makarska strogo je propisao da se na pomoćnom terenu ne može postaviti obični crni granulat od reciklirane gume, već ekstra kvalitetni eko zeleni granulat iz čega je boljim poznavateljima cijena odmah bilo jasno da Blaževićeva ponuda nije realna. Također je određeno da na svaki kvadrat, a teren ima 650 kvadrata, treba ići 19 kilograma granulata, odnosno 133 tone.

Ponuda svih ponuda

Tisuću eura po toni granulata realna je cijena, pa je trošak materijala za teren trebao iznositi milijun kuna odnosno 133.000 eura. Po tome, svi drugi radovi iznosili bi samo 800.000 kuna, što je nemoguće.

Ukoliko se usporede cijene obojenog granulata koja iznosi 420 eura po toni i bio- granulata čija cijena iznosi 1000 eura po toni, razlika se kreće oko 70.000 eura.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.