Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Grabar Kitarović: ‘Žrtve zločina počinjenih na svim stranama zaslužuju pravdu’

Autor: dnevno.hr

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je govor u UN-u prilikom čega je izjavila da Hrvatska ‘dijeli stav da je ICTY u velikom dijelu ispunio očekivanje međunarodne zajednice te predstavio instrument u borbi protiv zločina’.

Kazala je kako je sud pokazao da ‘zločini neće ostati nekažnjeni’ te da je ‘međunarodna zajednica pronašla sredstvo s pomoću kojeg može i mora reagirati’.

‘Dopustite mi izraziti najdublje poštovanje žrtvama zločina počinjenih na svim stranama, a posebno izražavam svoju najiskreniju sućut obiteljima nestalih osoba’, rekla je predsjednica.

‘Moja želja je da napustimo rat i da odamo počast svim žrtvama, osudimo sve zločine. Žrtve zločina počinjenih na svim stranama i obitelji žrtava i nestalih zaslužuju pravdu, zaključila je predsjednica i pozvala vođe iz susjedstva da se presude međunarodnog suda ne interpretiraju na krivi način.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.