Goran Mehkek / CROPIX

Grabar-Kitarović nastavlja ‘borbu za naše interese’: ‘Radit ću na brendiranju Hrvatske’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Hrvatska predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u četvrtak u Jeruzalemu hrvatskim novinarima da se neće miješati u politiku novoizabranog predsjednika, ali da će nastaviti promovirati hrvatske interese, iako konkretne planove još nije željela otkriti.

Kad gospodin Milanović preuzme dužnost, neću ga ni kritizirati niti hvaliti ili komentirati njegov rad, ali ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštite okoliša i čistog Jadrana, poručila je Grabar-Kitarović.

Govoreći o planovima za budućnost, Grabar-Kitarović je rekla da ostaje u Hrvatskoj, ali će prvo odmoriti pa razmišljati o ponudama. Predsjednički mandat istječe joj 19. veljače.

Hrvatska predsjednica u četvrtak je sudjelovala na Svjetskom forumu o holokaustu u Yad Vashemu u Jeruzalemu povodom 75. obljetnice oslobađanja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza u kojem je pogubljeno više od milijun Židova.

Dan ranije je u Davosu govorila na panelu pod nazivom “Europa koja raste: gospodarska vitalnost srednje i istočne Europe” gdje je predstavila Inicijativu triju mora, a danas je poručila kako je to vrlo konkretna inicijativa od koje Hrvatska može profitirati “ako budemo pametni”.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.