Photo:Zeljko Hladika/Pixsell

GOTOVO JE! ZAVRŠEN SABOR UJEDINJENJA DESNICE! ‘Okupili smo se oko ideje, zatomili smo ega! Nova stranka imat će 8.000 članova’

Autor: Daniel Radman

Hrvatski suverenisti održali su Sabor ujedinjenja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, čime je – kako kažu – započelo okupljanje desnice. Njima su se danas pridružili Hrvatska konzervativna stranka, Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove.

Kao što je i najavljeno, stranku će kao predsjednik voditi Marijan Pavliček, dok će supredsjednik biti Hrvoje Zekanović. Izabrano je i predsjedništvo koje će brojati deset članova.

Uz Pavličeka i Zekanovića činit će ga Vesna Vučemilović, Ladislav Ilčić, Željko Sačić, Davorin Karačić, Denis Bevanda, Dominik Klemenčić, Marko Milanović Litre i Frano Čirko.

Nova stranka imat će oko 8.000 članova

“Ovo je dobar početak, na zdravim temeljima, okupili smo se svi kojima je dosta svađa. Okupili smo se oko ideje, zatomili smo ega, jer ideja suverenizma nikad nije bila aktualna kao sada“, izjavio je za naš portal novi predsjednik stranke Marijan Pavliček nakon Sabora.

Photo:Zeljko Hladika/Pixsell

Prema procjenama Suverenisti bi nakon ujedinjenja trebali imati oko 8.000 članova. Pavliček nam je pojasnio da u novu stranku članovi starih neće ulaziti automatizmom, već će svatko potpisati privolu.

Čelnici suverenista su nam potvrdili da je vrlo blizu ujedinjenje i s Neovisnima za Hrvatsku. Dio vodstva NHR-a viđen je danas u Lisinskom, a i taj proces, najavljuju, uskoro bi trebao biti dovršen.

Od čelnika drugih stranaka Saboru ujedinjenja nazočan je bio HSP-ov predsjednik Nikica Augustinčić, a na skupu je kao počasni gost prisustvovao i Miroslav Škoro koji je (još) neće pridružiti Suverenistima.




“Škoro još uvijek ima jako puno svojih simpatizera koji će se velikim dijelom priključiti Hrvatskim suverenistima”, najavio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.