Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

GOTOVO JE! DESNICA JE FORMIRANA NA ISTOKU HRVATSKE! Imamo imena i najzanimljivije detalje

Autor: Dnevno

Hrvatski suverenisti, koje čine političke stranke- Hrvatska kršćanska stranka (HKS),  HRAST, građanske inicijative Istina o istambulskoj i Hrvatski bedem, u petak su javnom tribinom u Vukovaru krenuli u predkampanju za europarlamentarne izbore, pozvavši sve suvereniste na zajedništvo i zajednički nastup na njima.

“Iz Vukovara krećemo u pohod ne samo prema Bruxellesu nego prema promjenama u Hrvatskoj”, poručio je predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić koji je svjestan kako se oštrim skretanjem HDZ-a na lijevo na državnoj razini, otvorio ogroman prostor i potreba za pravom suverenističkom opcijom koja će uistinu staviti hrvatske interese u središte. Suvereniste podupiru oni koju hrvatsku državu vide suverenom, naveo je Ilčić pozivajući na zajedništvo “jer jedino tako može doći do stvarnih promjena u Hrvatskoj”.

“Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla. Potrebno je oštrije nastupiti prema Srbiji i njenom pristupu Europskoj uniji dok god se ne riješe sva otvorena pitanja, od granica do pitanja nestalih, povrata kulturnog blaga i ratne odštete”, poručio je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček, navodeći da je i eurozastiupnica HKS-a Ruža Tomašić najaktivnija zastupnica koja je pokazala kako se za Hrvatsku bori u Europskom parlamentu.

“Suprotstavljala se i Istambulskoj konvenciji i Marakeškom sporazumu  ali i višekratno upozoravala da Srbije ne poštuje predpristupne uvjete, prvenstveno vezano za zaštitu hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini”, rekao je.

Pavliček je najavio da će im se uskoro pridružiti i jedna pravaška politička opcija te je uvjeren kako će barem Tomašić osvojiti mandat za EP jer  „ona ne pripada hrvatskim političkim elitama već hrvatskom narodu“.

Tomašić je pak poručila da se radom  dokazala kao najaktivnija europarlamantarka. istaknula je i da joj ljudi vjeruju, da ona vjeruje ljudima te da se zajedno može puno toga postići.

Podsjetila je i na svoju javno obznanjenu želju da ode u mirovinu sa završenim poslovima vezanim za zakon o višegodišnjem planu upravljanja  malom plavom ribom, što bi, ističe, bila kruna njene karijere.

“Od tog zakona još ništa, a bojim se da bi bez mog utjecaja Talijani mogli završavati posao te sve otići u njihovu korist“, objasnila je Tomašić motive kandidature, naglašavajući kako je rieč o 10 tisuća radnih mjesta te Hrvatska sada prema njenim podacima izlovljava oko 60.000 tona sitne plave ribe kao i da post”je namjere ograničenje po kojima bi svi skupa izlovljavali 50.000 tona što bi, kaže, bilo pogubno za hrvatske ribare. Pozvala je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem”. Zekanović je također pozvao na zajednoštvo sve suverenističke snage u zemlji uz poruku da će hrvatski narod imati priliku izboriti se u EU parlamentu za svoja prava, onda kada u Hrvatskoj bude postajala prava, snažna i suverenistička opcija.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.