screenshot

Gotovina otkrio o čemu je razmišljao noć prije presude pa poslao poruku mladima koji odlaze iz RH!

Autor: dnevno.hr

Poručio je i da ga politika ne zanima, ali da cijeni ljude koji se njome bave

General Ante Gotovina pet godina nakon oslobađajuće presude za Dnevnik Nove TV otkrio je o čemu je razmišljao noć prije puštanja na slobodu, ima li političke ambicije te što bi poručio mladima koji napuštaju Hrvatsku.

“Prije pet godina dobili smo pravnu bitku bez čega ne bismo mogli zatvoriti jedno poglavlje naše povijesti. Prekinuli smo manipulacije koje su do tada vodile glavnu riječ. Karakter hrvatskog obrambenog rata potvrđeno je ispravan i neupitan. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti”, rekao je Gotovina.

“Dugo godina smo živjeli u neizvjesnosti i čekali smo trenutak kada će biti finalna odluka. Nismo gubili nadu i vjeru jer smo znali što je istina. Da je bilo drugačije, borili bismo se do kraja”, dodaje general koji je rekao da mu se noć prije presude po glavi motala misao o vjeri u pobjedu.

“Bio sam smiren i opušten te razmišljao o sutrašnjem danu. Vjerovao sam u pobjedu”, kazao je Gotovina.

Osvrnuo se i na svoju izjavu kada je došao na pozornicu na Trgu bana Josipa Jelačića i poručio  da rat pripada prošlosti te da se moramo okrenuti budućnosti. I danas, kaže, stoji kod te izjave.

“Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti. Danas ostaje briga o sigurnosti i briga o našim slobodama. To je naša trajna obaveza da bismo se mogli koncentrirati i svu našu energiju usmjeriti u gospodarski i socijalni razvoj . To je jako važno”, naglašava general.

“Poslije presude otvoreno je novo poglavlje mog života. Odlučio sam se posvetiti poslu kojeg volim. Bavim se ribarstvom i sretan sam što s ljudima s kojima radim doprinosimo razvoju ribarske industrije. To je naš cilj” ističe Gotovina koji kaže da bi situacija danas u Hrvatskoj mogla biti i bolja.




“Uvijek može bolje, ali moramo biti objektivni i strpljivi te moramo vjerovati. Moramo pokazati zajedništvo, pogotovo u teškim trenucima i važnim stvarima. To je jedini pravi put.”

Poručio je i da ga politika ne zanima, ali da cijeni ljude koji se njome bave.

“Tim teškim poslom netko se treba baviti i ti ljudi koji su izabrali taj posao imaju velike odgovornosti. Uz našu podršku i zajedništvo sigurno možemo doći do cilja i sigurno ćemo do njega doći brže”, kazao je general koji je imao i poruku za mlade koji iseljavaju iz domovine:




“Dobro je otići u svijet i vidjeti što ima drugdje. Sigurno je da ta psihološka barijera ne smije postojati. Živimo u globalnom svijetu i putovanje po svijetu je normalna stvar. Isto tako, svaki povratak je uvijek povratak kući i mi čekamo.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.