Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Gotov sastanak Plenkovića i župana: Sutra ide novi set mjera, biti će najoštrije u ovom valu, a evo kada bi trebale popustiti

Autor: Andrej Jelušić

Premijer Andrej Plenković jutros je održao sastanak sa svim županima, a raspravljali su o epidemiji koronavirusa i mjerama.

Sastanak je počeo u deset sati, a prvi se novinarima obratio ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Sutra ćemo objaviti novi set mjera. Mjere će biti županima poslane sutra. Trebale bi vrijediti do Božića O konkretnim mjerama vam ne mogu reći, ali one će biti usmjerene na gospodarstvo, ugostiteljstvo, a moramo vidjeti i što ćemo sa školstvom. One će biti u racionalnom opsegu”, rekao je.

“Virus se ponaša tako da kada donesete najrestriktivnije mjere, čim one popuste, virus se razbuzda”, dodao je.




“Ovo će sigurno biti najoštrije mjere u ovom drugom valu”, kaže Božinović.

“Cjepivo bi zaustavilo širenje virusa, ali je potrebno da se procijepi minimalno 70 posto stanovništva. To je isto bilo jedna od tema sastanka. Mi moramo učiniti sve da se najveći broj naših građana cijepi, a svima nam je cilj da izađemo iz pandemije. Za to nam treba podrška građana”, tvrdi ministar.

“Vjerujem da ćemo uložiti dodatne napore kad je u pitanju komunikacija. Angažirati sve, nadam se i podršci medija u tom cilju jer nam je to zajednički cilj. Hrvatska ima obavezu cijepljenja za neke bolesti. Za ovu nema jer je nova, ali i to ne bi bio novi moment”, rekao je.




“Policijski sat nikada nije bio opcija, a cjelokupan ‘lockdown’ kao što je bio na proljeće sigurno neće biti”, dodao je Božinović.

Dodao je da se nastavljaju policijske akcije po ilegalnim klubovima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.