Foto: Darko Tomas / CROPIX

GOTOV JE! NEMA VIŠE NATRAG! Karamarko razočarao suradnike: Sve smo pripremili! Ostavio nas je na cjedilu

Autor: Iva Međugorac

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karakarko ostati će bivši, naime, premda se očekivalo kako će ovoga tjedna iz Sesveta sa svojim timom krenuti u kampanju za unutarstranačke izbore,Karamarko je u posljednjem trenutku na iznenađenje mnogih odustao. Odlukom da  od dugo najavljivanog povratka ništa neće biti, bivši je predsjednik vladajuće stranke razbjesnio svoje suradnike, koji su ga i gurali u kampanju vjerujući da samo on može ugroziti aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića, budući da je za razliku od njega uspješno pobjeđivao na izborima na kojima je sudjelovao.

No, to po svemu sudeći nisu bile i Karamarkove procjene, naime, dvoranu u Sesvetama koju je već bio zakupio navodno nije uspio napuniti do kraja, a interne ankete koje su proveli njegovi suradnici ukazivale su na to da njegove šanse na izborima u HDz-u i nisu onakve kakvima se to čini. Posebno loše, prema tim anketama Karamarko stoji u Zagrebu, gdje je tvrde upućeni Plenković u velikoj prednosti, no zato je korektno stajao u Lici, i nekim konzervatvnijim djelovima, ali očigledno to nije bilo dostatno da se upusti u bitku za još jedan mandat na čelu stranke.

Nagađa se da bi potporu u konačnici mogao dati alternativnog bloku svojeg bivšeg ministra Mire Kovača s kojim je u kontaktu, međutim, njegovi suradnici, koji polako dižu ruke od svega vjeruju kako ta potpora Kovaču neće značiti previše jer je Karamarko odustajući od kampanje, zauvijek zatvorio vrata svojem povratku u politiku, jer je time razočarao ne samo njih, već i članstvo, koje su ustrojili po cijeloj državi, a koje je očekivalo njegov povratak.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.