fbpx

Gospođo Merkel, Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage

Autor: hina

Hrvatska je vrlo kvalitetno područje za one poslovne projekte koji nose veću vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi, rekao je ministar gospodarstva Popijač tijekom večere s njemačkom kancelarkom.

Ministar gospodarstva Republike Hrvatske Đuro Popijač je u razgovoru za treći Dnevnik Hrvatske televizije izjavio kako je glavna tema razgovora na večeri tijekom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj bila širenje gospodarske suradnja između Hrvatske i Njemačke.

– Transparentnost i pravna sigurnost temelj su svakog pravnog sustava i jedan od najnužnijih preduvjeta za razvoj gospodarskih odnosa i gospodarstva u cjelini. Jednako je to važno i za investitore i za poduzetnike koji rade u našem gospodarstvu – rekao je ministar Popijač naglasivši kako se s njemačkim investitorima otvoreno razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet.

Popijač je rekao i kako je na večeri bilo najviše govora o industrijskim investicijama i o sektorima u kojima se mogu privući njemački investitori. Merkel je najviše zanimanja pokazala u području automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu, te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države.


Ministar Popijač kazao je kako Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage i najjeftinijih radnih mjesta.

– Hrvatska je vrlo kvalitetno područje za one poslovne projekte koji nose veću vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi – zaključio je ministar Popijač.


>>> Hrvatska i Njemačka imaju ‘zajednički strateški projekt na zapadnom Balkanu’

>>> Merkel i Kosor, privatno i javno o mostovima, fiskalnoj disciplini, investicijama…

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.