Robert Anic/PIXSELL

GORDANA RUSAK U POLICIJI: ‘Spremna sam i na detektor laži’!

Autor: Ana Špišić

Prema izvorima iz policije, Rusak je demantirala bilo kakvu političku trgovinu, navodeći kako su nju pokušavali vrbovati.

Samo dan nakon što je USKOK zaprimio kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv saborske zastupnice Gordane Rusak zbog sumnje na podmićivanja saborskog zastupnika, gospođa Rusak je otišla na policiju gdje je dragovoljno bez odvjetnika iznijela svoje činjenično stanje i viđenje cijele situacije u kojoj se našla nakon što je napustila stranku HRID Drage Prgometa i priklonila se HSLS-u.

Podsjetimo, Glavaš i njegov HDSSB pregovarali su još prije Nove godine s Dragom Prgometom i njegovom strankom oko zajedničkog djelovanja u Hrvatskom saboru. Nekoliko dana poslije gospođa Rusak oglasila se u medijima i rekla kako je ona protiv koalicije s nepravomoćno osuđenim ratnim zločincem.

Nakon toga je Hrvatska stranka umirovljenika optužila nezavisnu saborsku zastupnicu da se nudila prijeći u njihov klub zastupnika uvjetujući to, među ostalim, zapošljavanjem svoje suradnice u Klubu i redovitim mjesečnim iznosom za financiranje njezinih znanstvenih projekata povezivanja gospodarstva i znanosti. To je Rusak odmah demantirala nazvavši takve tvrdnje Silvana Hrelje “lažima i podmetanjima”, iako je dio medija objavio i presliku pisma koje je zastupnica navodno poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta. Jedan od njih je i zapošljavanje njezine suradnice Sanele Dropulić koja je pak nedavno angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u – stranci u čiji je zastupnički klub na kraja prešla gospođa Rusak.

Prema izvorima iz policije, Gordana Rusak je jutros istražiteljima potvrdila kako nije bilo nikakve političke trgovine. Štoviše, prema onome što je iznijela na policiji stvari su upravo suprotne: Rusak, naime, tvrdi kako je nju pokušavao vrbovati klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika. Izrazila je čak spremnost sve svoje navode ponoviti i na poligrafu. Također je demantirala bilo kakvu vezu svoje Sanele Dropulić s ovim slučajem jer je ista angažirana u HSLS-u prije nego što je Rusak izašla iz HRID-a.

Doznajemo da je Gordana Rusak istražiteljima rekla kako želi cijeli slučaj prvo iznijeti istražnim organima, posebice jer postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela, a tek nakon toga će izaći sa svojom pričom u medije.

Autor:Ana Špišić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.