Foto: PIXSELL

‘GNJUSNO! TO JE POZIV NA UBIJANJE’ Grmoja i Sladoljev bijesni na Tomaševićevog savjetnika: Hitno mora raskinuti suradnju s ovim čovjekom

Autor: Dnevno

Josip Jagić, savjetnik stranke Možemo! na Twitteru je napisao komentar koji je vrlo brzo uzburkao javnost. Na njega se, između ostalih, osvrnuo i Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta.

‘”Čovjek zadužen za PR i sve nastupe Možemovaca Josip Jagić kojeg novinari zovu kad ne mogu doći do neke informacije iz Grada Zagreba, na komentar kolumnista Indexa Gordana Duhačeka kako nitko nije poubijao više katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara, komentira kako su to dobra stara vremena, za kojima je, eto, Možemovac Josip Jagić nostalgičan. Gnjusan, neljudski, anticivilizacijski komentar! Možemo pod hitno mora raskinuti suradnju s ovim čovjekom, a gradonačelnik Tomašević i platforma Možemo se ispričati!”, napisao je Sladoljev na svom Facebooku profilu.

Ubrzo se ponovno oglasio Jagić na Twitteru napisavši: “Zaboravio sam kako internet ne trpi ironiju. Naravno da ne mislim da ikoga treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi. Žao mi je što se ovo protumačilo kao podrška nasilju ili bilo čemu goremu”.

 

Nakon toga oglasio se i Mostovac Nikola Grmoja: “To je jedan necivilizacijski, neljudski, gnjusan komentar čovjeka koji je zadužen za komunikaciju platforme Možemo, za kojega se priča da ne možete u Gradu Zagrebu dobiti bilo kakvu informaciju ako ne kontaktirate njega. Mislim da hitno mora platforma Možemo smijeniti tog čovjeka i da se gradonačelnik Tomašević i cjelokupna platforma Možemo trebaju ispričati. Neki govore i o mogućoj kaznenoj odgovornosti jer to je zapravo pozivanje na nasilje, na ubijanje, dakle, ne znam tko normalan to može opravdati i na takav način komunicirati. Ja sam zgrožen takvom izjavom i očekujem hitnu reakciju”.

 







 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.