fbpx

Gnjusan zločin: Zavezao susjedovog psa za motocikl i vukao ga 10 kilometara

Autor: A. R.

'Kujici pasmine staford izderani su jastučići na šapama, pa prvih dana nije mogla stati na noge, počupani su joj gotovo svi nokti, a ima ogrebotine po cijelom tijelu, uključujući i glavu, jer je životinja, prilikom vuče, vjerojatno padala i okretala se.'

Djevojka iz Knina javila je o nevjerojatnom slučaju zlostavljanja životinje koje se dogodilo u Kninu. Navodno je 22-godišnjak, zbog razmirica sa susjedom, zavezao njegova psa za motocikl te ga vukao 10 kilometara do sela Golubića.

“Je li ga stvarno vukao do Golubića ili nije, ne mogu sigurno ustvrditi, no mogu ustvrditi da je nesretna životinja izranjavana od vuče po asfaltnoj površini. Kujici pasmine staford izderani su jastučići na šapama, pa prvih dana nije mogla stati na noge, počupani su joj gotovo svi nokti, a ima ogrebotine po cijelom tijelu, uključujući i glavu jer je životinja, prilikom vuče, vjerojatno padala i okretala se”, rekla je djevojka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Štoviše, kujica nije odvedena kojd veterinara, a djevojka tvrdi da je i sam vlasnik često zlostavlja. “Danas mi je prijatelj javio kako je psa zbog neposluha usred grada šutnuo nogom.”


Srećom, novi Kazneni zakon za ubijanje ili mučenje životinja više ne uključuje samo novčanu kaznu: “Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.”

Hrvatsko zakonodavstvo prepoznalo je da zlostavljanje životinja spada u jedan teški oblik okrutnosti, međutim to i dalje ne spriječava okrutne manijake da se suzdrže od pribavljanja životinje ako se prema njoj ne mogu odnositi normalno. Prijavite svaki oblik nasilja nad životinjama najbližoj policijskoj postaji, to je jedini način da se svijest naroda o ovom problemu promijeni.

Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.