Glogoški reagirao na Vladinu odluku: ‘Ovo je mali pomak, a cilj je još daleko’

Autor: Hina/T. Pšenko

Također, odbor je zaključio da se će se formirati radne skupine koje će raditi na novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i na izračunu mirovina, dodao je.

Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100 postotnih Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskoga rata, pozdravio je u srijedu odluku Vlade kojom se primjena odredbe Zakona o mirovinskom osiguranju kojom se braniteljske mirovine dijele na braniteljski i radni staž odgađa se za šest mjeseci čime je vlada udovoljila jednom od braniteljskih zahtjeva. “Ovo je mali pomak, a cilj je još daleko, a to je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji”, rekao je Glogoški Hini.

Branitelji i hrvatski ratni vojni invalidi koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja već 59. dan tražeći smjene resornog ministra Predraga Matića i suradnika te raspravu o usvajanju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, zatražili su u utorak izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se raspravljalo o njihovim zahtjevima te da Vlada uredbom odgodi primjenu novog Zakona o mirovinskom osiguranju.

>>> Braniteljima vlada ispunila jedan zahtjev!

Glogoški je podsjetio da je zaključak Odbora za ratne veterane hrvatskog Sabora da se primjena Zakona o mirovinskom osiguranju i to onog dijela koji se odnosi na braniteljske mirovine odgodi na šest mjeseci.

Također, odbor je zaključio da će se formirati radne skupine koje će raditi na novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te na izračunu mirovina, dodao je. Naglasio je da će predstavnici braniteljske populacije tražiti da se i ubuduće mirovine hrvatskih branitelja reguliraju isključivo po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Autor:Hina/T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.