Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Glavno pitanje u HDZ-u; tko će zamjeniti Dubravku Šuicu u EU parlamentu?

Autor: Dnevno

Uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a pojedini su članovi stranke počeli pristizati u središnjicu, a po dolasku su odgovarali na pitanja novinara.

Predsjednika saborskoga kluba HDZ-a, Branka Bačića, upitali su je li premijer poštovao proceduru kad je prvo Dubravka Šuica bila na razgovoru s predsjednicom Europske komisije, prije nego ju je Saboru predstavio kao hrvatsku kandidatkinju za povjerenicu te institucije.

“Mislim da je on o tome već sve rekao i da je napravio nešto što je uobičajeno na razini Europske unije”, rekao je Bačić, dodavši da su na sastanku Predsjedništva HDZ-a na dnevnom redu važne teme.

Sunčanu Glavak novinari su na ulasku u središnjicu stranke upitali ide li u Europski parlament, s obzirom na to da je europarlamentarka Dubravka Šuica hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije. “Vidjet ćemo, da”, rekla je Glavak.

Podsjetimo, Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na današnjoj će sjednici osnovati izborni stožer za izbore za predsjednika Republike, a na njegovom će čelu biti član Predsjedništva stranke i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, piše Novi list.

Premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, u utorak je u Opatiji, pak, rekao da će na današnjem sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a za nasljednika Lovre Kuščevića na mjestu političkog tajnika stranke predložiti Antu Sanadera.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.