Glavni urednik dao otkaz jer nije htio otpuštati novinare?

Autor: D.K.

Ivica Đikić, isto tako, nije se slagao s regionalizacijom dnevnika koji ima značajan utjecaj i na nacionalnoj razini.

Tek što je Ivica Đikić podnio ostavku na mjesto glavnog urednika riječkog Novog lista, uprava tog dnevnika počela je otpuštati svoje novinare. Na navodnoj listi za otkaz direktorice Nataše Mijačike našlo se oko 40 novinara, uglavnom vanjskih suradnika i honoraraca.

Prema našem izvoru iz zagrebačkog dopisništva Novog lista, problemi su nastali ‘zbog neslaganja uprave i glavnog urednika (Đikića), od kojeg se zahtijevalo da otpušta ljude, na što on nije htio pristati’.

– Neslaganje s upravom jedan je razloga Đikićeva odlaska. Očito je također da on nije bio zadovoljan koncepcijom Novog lista, koju je zagovarala Uprava i vlasnik. Nova uređivačka politika krenula je u smjeru potpune regionalizacije, s čime se Đikić nije slagao. List se sve više okreće isključivo riječkoj publici i Istri, što za sobom povlači smanjenu potrebu za radnim mjestima – objašnjava naš izvor.

Priče o listi za otkaz su izmišljene i riječ je o dezinformacijama. Ne postoji nikakva lista za otkaz i nikada se u ovoj kući nije razmišljalo ni razgovaralo o ljudima na takav način. U Novom listu nitko nikada nije radio na crno, svi su imali ugovore. Vi govorite o otkazima suradnje, to su vanjski suradnici koje povremeno trebate i ne trebate, svi oni uredno imaju ugovore -rekla je direktorica lista Nataša Mijačika za business.hr.

Đikić će nastaviti suradnju s Novim listom kao dopisnik iz Zagreba.

Autor:D.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.