Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GLASOVAC OTKRILA: SDP će platiti plakate sisačke gradonačelnice, ’Ja to na njenom mjestu ne bi napravila, ali…’

Autor: Matea Vidić

Potpredsjednica SDP-a, Sabina Glasovac gostovala je na N1 televiziji neposredno nakon tiskovne konferencije premijera Andreja Plenkovića na kojoj je najavljeno korištenje sredstava Europske Unije u slučaju obnove od potresa koja se pak u prvom obliku odnosi na obnovu Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke te Krapinsko-zagorske županije.

Pozdravila je pritom pomoć EU-a koju ista pruža stanovnicima Hrvatske, a samim time i mještanima potresom pogođenih područja, no ističe, u ovom slučaju obnove moramo paziti na probleme.

“Zaboravljamo da je rok za korištenje sredstava ograničen i kratak. Imamo 18. mjeseci, a deset mjeseci nakon potresa u Zagrebu, Hrvatska tek raspisuje javne natječaje”, rekla je.

“Moramo paziti da ono što imamo, znamo iskoristiti”, tvrdi.

Upitana o plakatima koje je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) na račun gradskog proračuna polijepila po samom gradu, a na kojem je istaknut njen lik, Glasovac govori: “Ja to na njenom mjestu ne bi napravila”.

“Mi smo pisali amandman, a uloga gradonačelnica je bila neosporna”, tvrdi pa dodaje: “Ona tamo ima problem s komunikacijom s građanima. HDZ je koristio razne alate da tu temu politizira pa je ona posegnula za tom mjerom”.

“SDP će podmiriti trošak postavljanja tih plakata”, otkrila je pa dodala kako je stranka već i donirala za potresom pogođeno područje.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.