Foto: Dragan Matic / CROPIX

GLASNOVIĆ: ‘OBULJEN I DANAŠNJI HDZ NA DJELU. SRAMOTNO! Opelješio hrvatski proračun i doživio potop pa postao umjetnički savjetnik!’

Autor: Dnevno

Prije manje od godine dana novi ravnatelj HAVC-a g. Chris Marcich je s ne malim ushitom predstavio nove savjetnike za igrani film – redateljicu Snježanu Tribuson i redatelja Kristijana Milića, a njihov mandat je trebao trajati dvije godine.

Njih dvoje su sada u HAVC-u međutim – prošlost!

Kako piše Veljko Krulčić za panopticum.hr ”preko noći ‘zamijenili’ su ih Danilo Šerbedžija i Pavlica Bajsić Brazzoduro. Koliko znam nikakav javni poziv za umjetničke savjetnike nije bio raspisan. Ravnatelj HAVC-a ima pravo i obavezu predložiti koga hoće”.

Umjetnički savjetnici, piše Krulčić, su ”osobe koje imaju faraonske ovlasti i koji de facto desetine i stotine tisuća kuna, pa i milijune raspodjeljuju po svojih ‘nahođenjima’.”

Novi savjetnici dogodili su se u corona-okružju, valjda se hini ‘normalnost’ i ‘odgovornost’. Ti umjetnički savjetnici u jako su dobroj situaciji, imaju moć, natprosječne mjesečne honorare” i više manje odriješene ruke u HAVC-u.

Danilo Šerbedžija je i prije ovog imenovanja bio jedan od ‘moćnika’ današnje hrvatske kinematografije. Bivši predsjednik i uopće važna osoba u društvu redatelja, savjetnik u ‘Zagreb filmu’, član raznih komisija koje dodjeljuju sredstva (novce), ali s vrlo dvojbenom redateljskom izvrsnošću”, stoga Krulčić postavlja sumnju kako bi sredstva HAVC-a ubuduće mogla biti opet dodijeljivanja prema ‘vlastitom nahođenju’ naklonjenom Zagreb filmu.

Na novo kadroviranje osvrnuo se i Željko Glasnović putem svog Facebook profila:

”Z. Gregorić:
Obuljen i današnji HDZ na djelu. Sramotno!
Redatelj filma koji je opelješio hrvatski proračun i doživio potop preko noći postao umjetnički savjetnik. Vjerovali ili ne to je Danilo Šerbedžija. Koliko znam nikakav javni poziv za umjetničke savjetnike nije bio raspisan. Ravnatelj HAVC-a ima pravo i obavezu predložiti koga hoće.
Definitivno Zakon o Havcu treba mijenjati obzirom da su postojećim Obuljenka i ortaci ozakonili kriminal”, stoji uz članak panopticum.hr

KNEZOVIĆ ALARMIRA! Danilo Šerbedžija skrio je 29,5 milijuna kuna! Institucije primite se posla

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.