Foto: Damjan Tadic / CROPIX

General Sačić ozbiljno optužuje: Milanović i Vrdoljak su odgovorni za megakoruptivno kazneno djelo! Postoji obilna dokumentacija!

Autor: Tea Šojat

Genelar Željko Sačić osvrnuo se na aferu Vjetrenjača, unutar koje je ‘pala’ Josipa Rimac, ustvrdivši kako je za štetu nanesenu hrvatskm građanima, koja se procjenjuje na milijardu i pol kuna, odgovoran Zoran Milanović te Ivan Vrdoljak.

Ustvrdio je kako je upravo ‘deal’ s poticanjem obnovljivih izvora energije otkupom električne struje proizvedene vjetroelektranama po prilivegiranom otkupu za koji nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti odobren od strane Milanovića i Vrdoljaka. Tu odluku tvrdi stopirao je bivši Mostov ministar Dobrović, no kasnije ju je ponovo vratio u funkciju ministar Čorić, a kako je svjedok svemu osim ministra Dobrovića i potpredsjednik Vlade Čačić, dodavši kako ”nema nijedan pravni razlog da se nad osnovano sumnjivim , potencijalnim optuženicima ,ne pokrene zakonom definirana istraga”, ustvrdivši kako iza njegovih riječi stoji i obilata dokumentacija.

”KRIMINALNE zlotvore i protuhrvatske ŠTETOČINE treba bezuvjetno kriminalistički i kaznenopravno istražiti , prema potrebi..u interesu Pravde i provedbe ustavnih i kaznenopravnih načela, prema zakonskim uvjetima i uhititi..procesuirati..I to sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u planiranju, osmišljavanju ,izvršenju i konačnom dovršenju megakoruptivnih kaznenih djela na štetu hrvatskog naroda..hrvatskog Proračuna..u iznosu od cak : milijardu i pol kuna -godišnje ..I to , poticanjem tzv.obnovljivih izvora energije..otkupom el.struje proizvedene vjetroelektranama.ali, ne po tada uobičajenoj cijeni od 45 Eura/ mW..već po ” privilegiranom” otkupu od čak 95 Eura/mW…( iako za to nisu bili ispunjeni svi jasno propisani zakonski uvjeti) No, unatoč toga, sve su to odobrili, na zadnjoj sjednici prethodne..tadašnje Vlade: ministar Vrdoljak..i tadašnji predsjednik Milanović..A u novom sazivu Vlade sve to je stopirao ministar Dobrović..No,nakon njegove smjene i protjerivanja Mosta iz Plenkovićeve Vlade..novoimenovani ministar Čorić opet je sve ovo stavio pravno u punu funkciju ..Prema prvotno zamišljenom Planu i već zaživljenoj Odluci prethodne Vlade Milanovića i min. Vrdoljaka.Osim obilne dokazne dokumentacije, svjedoci ovih mega kriminalnih operacija su , kako je i vidljivo hrvatskoj javnosti, ministri Dobrović…i nekadašnji ministar te Potpredsjednik Vlade,g.R.Čačić..Nema nijedan pravni razlog da se nad osnovano sumnjivim , potencijalnim optuženicima ,ne pokrene zakonom definirana istraga..Radi utvrđivanja njihove možebitne kaznene odgovornosti pred hrvatskim sudovima. U tom smislu dajem punu potporu neovisnom istražiteljskom timu i radu tijelima kaznenog progona u RH.P.S. Je l’ se netko sjeća pravnog instituta Haaškog Suda ( i C. Del Ponte) o tzv. zapovjednoj odgovornosti naših proslavljenih ratnopobjednickih vojnih i policijskih zapovjednika iz DOR-a ???”, napisao je Sačić na svom Facebook profilu.

AFERA VJETROELEKTRANE IDE DO MILANOVIĆA? Tko je sve povezan sa slučajem u kojem je ‘pala’ Josipa Rimac




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.