General Mladen Markač – Osoba godine!

Autor: Boris Biško

Priznanje „Osoba godine“, svečano će generalu Markaču, biti dodijeljeno početkom iduće godine u Zagrebu.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po drugi put, proglasila „Osobu godine“. Ovo priznanje za 2015. dobio je Mladen Markač, general pukovnik u mirovini!

Riječ je o bivšem zapovjedniku specijalnih redarstvenih postrojbi MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata, Junaku, te hrvatskom mučeniku, koji je s generalom Ante Gotovinom bio godinama nevin u Haaškom zatvoru, a koji je svojim djelom i ponašanjem i nakon robije iznimno pridonio ne samo napretku i promidžbi hrvatskog Domovinskoga rata, već i izgradnji imidža ljudi koji su bili prvi kad je trebalo.

Markač je primjer iznimno poštenog, pravednog i hrabrog hrvatskog ratnika, to je čovjek koji nikada nije ostavio svoje suborce, pa i u najtežim trenucima. Bio je i jeste velika podrška i svima onima koji već više od godinu dana, pod vodstvom Glogoškog, Klemma, Jukića i drugih, protestiraju u Zagrebu.

Mnogima je bio i ostao idol borbe za slobodnu, samostalnu, demokratsku i neovisnu hrvatsku državu, bez obzira i na žrtvu sebe i svoje obitelji.

U anketi su sudjelovali predstavnici pedesetak Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

Priznanje „Osoba godine“, svečano će generalu Markaču, biti dodijeljeno početkom iduće godine u Zagrebu.

Lani je ovo priznanje uručeno hrvatskom branitelju i stradalniku Đuri Glogoškom.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.