Foto: Goran Mehkek / CROPIX

GDJE SU PARE? Mostarska bolnica pred bankrotom, unatoč injekciji od 40 milijuna kuna iz našeg džepa!

Autor: Dnevno, B.V.

Ravnatelji mostarskih bolnica zavapili su za pomoć, u izjavi za medije, zbog nedostatka financijskih sredstava i upitnog daljnjeg poslovanja ovih ustanova. Naime, obje bolnice, od 2019. posluju s gubitkom od čak 3,5 milijuna KM (oko 1,75 milijuna eura), kako prenosi portal Slobodna Bosna. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar opravdava se kako ne može preuzeti odgovornost za cjelokupnu nemilu situaciju.

Očito se Kvesić nada da se dobar vapaj daleko čuje, točnije sve do Zagreba i HDZ-ovog vrha. Bizarno je u cijeloj priči što je hrvatski premijer Andrej Plenković krajem prošle godine poklonio 40 milijuna kuna hrvatskih poreznih obveznika za sanaciju bolnica. “Polazeći od ustavne odrednice prema kojoj Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive i borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom, dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči se osobita skrb i zaštita Republike Hrvatske”, navodi se u prošlogodišnjoj odluci vlade Andreja Plenkovića da iz hrvatskog državnog proračuna dodijeli 40 milijuna kuna Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Mostarskog bolničko osoblje strepi da neće vidjeti plaće pa nam ostaje vidjeti hoće li premijer Plenković opet posegnuti u džepove hrvatskih poreznih obveznika. Hoćemo li i ovaj puta pomagati mostarsku bolnicu dok se istodobno u Lijepoj našoj te iste bolnice raspadaju od starosti, dok nam djeca umiru, jer domovi zdravlja nemaju opreme i dok nam veledrogerije prijete isporukom lijekova zbog enormnog duga? Poučeni HDZ-ovom politikom nagrađivanja vjernog biračkog tijela, zašto ne bi još jednom novac iz našeg proračuna prelili u crnu rupu druge države… Jer ništa nas više ne može iznenaditi.

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.