FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

GDJE JE NESTAO DAVOR BERNARDIĆ? Bivši šef SDP-a tjednima radi na tajnom projektu: Uskoro će se sve saznati

Autor: Iva Međugorac

Dok se SDP polako, ali sigurno počinje buditi te se nakon provedenih unutarstranačkih izbora pokušava vratiti na političku scenu i vođen Peđom Grbinom oporaviti stranački rejting, u platformi Možemo muku muče s vođenjem Zagreba na čijem je čelu njihov član Tomislav Tomašević.

S druge pak strane, u moru događanja na političkoj sceni, u sjenu su pali izbačeni socijaldemokrati, koji su ostali bez članstva u SDP-u čime se stranka praktički podijelila na dva zastupnička kluba. Jedno vrijeme, najglasniji među izbačenim SDP-ovcima bio je bivši predsjednik te stranke Davor Bernardić, koji se odnedavno ponovno pritajio.

Bernardić se međutim nije pritajio kako bi se povukao s političke scene, već upravo suprotno kako bi u nju ponovno ušao na velika vrata. Naime, kako tvrde upućeni bivši šef Partije već neko vrijeme radi na svojem političkom sazrijevanju, prošao je kroz razne medijske treninge, a sada se upusio u osnivanje udruge koja bi se s vremenom trebala transformirati u političku stranku, u kojoj bi se pak trebali ujediniti nezadovoljni SDP-ovci, lijevi intelektualci i socijaldemokrati s kojima se pregovori navodno već vode.

Za početak kreće s osnivanjem udruge

Kako tvrde oni koji Bernardića poznaju, on se ozbiljno zagrijao za novi projekt te je uvjeren kako klub Socijaldemokrata sa 18 saborskih zastupnika ima ogroman politički potencijal, kojega je potrebno iskoristiti, a onda i nadograditi. Svjestan je ovaj nesuđeni premijer da je osnivanje stranke složen i iscrpan posao te baš zato za početak kreće s osnivanjem udruge, a onda će s vremenom udrugu graditi u ozbiljan, politički projekt koji kako se vjeruje među Berinim simpatizerima na ljevici neće proći nezamijećeno.

Do ljeta bi se trebalo znati u kojem će smjeru Bernardićev politički projekt otići, a njemu se ne žuri, štoviše vrijeme mu ide u prilog te očekuje kako bi kroz izvjesni vremenski period trebalo biti jasno što je Grbin uspio napraviti sa oporavkom SDP-a, ali i koja je pozicija platforme Možemo čiji je rejting u padu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.