Tomislav Kristo / CROPIX

‘GDJE JE DNO DRAGI STANOVNICI ZAGREBA?’ Predvodnik lijevog bloka u Gradskoj skupštini ‘oprao’ Bandića

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) u petak je zbog situacije u Dječjoj bolnici Srebrnjak upitao – gdje je dno dragi stanovnici Zagreba?

Tomašević u priopćenju navodi da je gradonačelnik Milan Bandić “maknuo pravnicu Gabrijelu Subašić iz Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak koju je prije toga postavio u to isto Upravno vijeće da zastupa Grad Zagreb” jer je glasala suzdržano za Dragana Koroliju Marinića, donedavnog člana Bandićeve stranke, kao novog ravnatelja Srebrnjaka.

“Naime, pravnica nije jučer htjela za ‘crno’ reći da je ‘bijelo’ pa je glasala suzdržano za Dragana Koroliju Marinića, donedavnog člana Bandićeve stranke, kao novog ravnatelja Srebrnjaka. Pravnica vjerujem nije mogla protiv pravne struke i logike podržati izbor novog ravnatelja kad je starog ravnatelja Boru Nogala smijenilo nezakonito Upravno vijeće koje nije imalo dovoljno članova prema važećem Zakonu o zdravstvenoj zaštiti. Zbog glasanja principijelne pravnice nije danas izglasan Dragan Korolija Marinić, ona je ekspresno smijenjena kao članica Upravnog vijeća, a na njeno mjesto će doći klimavac koji će za Bandića i Anu Stavljenić-Rukavinu izglasati Koroliju u ponedjeljak”, ustvrdio je zastupnik Tomašević.

Napominje da je sve to unatoč tome što su i matični odbori Gradske skupštine utvrdili kako je smjena Nogala sporna.

“A jedini koji Bandića trenutno štiti je ministar Kujundžić koji prije par dana sramotnim dopisom istekli zakonski rok za popunjavanje članstva upravnih vijeća bolnica tumači kao preporuku, a ne obvezatni rok. Da, isti onaj ministar kojem svaki dan fali neka nekretnina u imovinskoj kartici, a one koje prijavi imaju barem dvostruko manju vrijednost”, tvrdi također zastupnik Tomašević.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pozvao je građane na prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika kojeg 1. veljače organiziraju udruge i inicijative građana.

“Ljuti vas kako stranke dijele plijen u bolnicama i igraju se zdravljem vaše djece? Ljuti vas kaos u otpadu na kojem par firmi jako dobro zarađuje? Ljuti vas GUP koji poklanja zelene površine investitorima iz Dubaija za gradnju luksuznih stanova”, upitao je u priopćenju Tomašević, pozvavši na prosvjed protiv Bandića 1. veljače u 16 sati na Trgu bana Jelačića.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.