fbpx

Gazprom dolazi u Hrvatsku, najvljuje rušenje cijene plina

Autor: dnevno.hr

Dolaskom Gazproma u Hrvatsku cijena plina bi bila bi znatno niža nego što je trenutno, a cijena bi trebala trebala djelovati poticajno i na cijeli niz projekata modernizacije i razvoja plinskih elektroenergetskih objekata.

Ruska državna plinska kompanija Gazprom aktivno će se uključiti u tržišnu borbu na domaćem tržištu prirodnog plina. Prema neslužbenim izvorima u samoj tvrtki, Gazprom će tijekom siječnja otvoriti ured u Zagrebu, piše Večernji.

Zainteresirani su i za sudjelovanje u raznim energetskim i industrijskim projektima, naročito onima gdje plin služi kao energent ili sirovina za proizvodnju. Radi se prvenstveno o elektroenergetici i petrokemiji.

Kako objašnjava sugovornik Večernjeg, cijena plina bi bila bi znatno niža nego što je trenutno u Hrvatskoj.


Cijena bi trebala trebala djelovati poticajno i na cijeli niz projekata modernizacije i razvoja plinskih elektroenergetskih objekata koji uz aktualne cijene nisu bili isplativi, te naravno na industriju, dodao je izvor.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.