HRT

Fra Jure Šarčević: ‘Sv. Leopold cijeli se život želio vratiti u domovinu i sad se raduje s nama’

Autor: T. P.

Želja je Božja da svi ljudi budu jedno, na tu je nakanu čitav život upućivao i sv. Leopold...

Tijelo svetoga Leopolda Bogdana Mandića stiglo je nakon 75 godina iz Padove u zagrebačku katedralu, a dočekale su ga tisuće vjernika. Fra Jure Šarčević pratio je prijenos svečeva sarkofaga iz talijanske Padove u Zagreb, a tijekom gostovanja u Studiju 4 naglasio je da je to bio vrlo emotivan i uzbudljiv dan.

“Sv. Leopold ispovijedao je u Padovi, gdje je i pokopan, po deset sati dnevno, kao prijenosnik Božjeg milosrđa. Papa je proglasio Godinu milosrđa da, mi ljudi, spoznamo da je Bog uistinu milosrdan, da ne kažnjava kao što smo nekad učili. Upravo zato odabrao je sv. Leopolda koji je svojim stilom života, a posebno činom ispovijedi bio konkretan znak Božjeg milosrđa”, smatra Šarčević, javlja HRT.

>>> ZNANOST NEMOĆNA PRED BOGOM: Tijela svetaca se ne raspadaju, nitko ne zna kako!

Nerijetko se može čuti da je sv. Leopold isprva bio mala kap Božjeg milosrđa koja je postala velikom rijekom koja teče na sve strane i izlijeva se svima koji pristupaju Bogu.

“Sv. Leopold cijeli se život želio vratiti u domovinu i raditi na ideji pomirenja dviju crkava, kao i Isus. Na kraju života ostavio je želju Gospi da se njegove siromašne kosti vrate u njegov kraj pa se sigurno sada i on na nebu raduje sa svima nama”, istaknuo je fra Šarčević.

>>> ČUDO SV. LEOPOLDA: Ozdravila kad je na lice stavila rupčić koji je dodirnuo relikvije sveca!
Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.