fbpx

(FOTO) ZORNA SLIKA SNIJEGA U DALMACIJI: HGSS spašavao ljude iz zametenih vozila, izvlačili automobile…

Autor: M.V.

I dok je Hrvatski autoklub (HAK) javljao kako se zbog snijega zatvaraju određene brze, ali i državne ceste, neki su putnici u tim trenutcima ostajali zarobljeni na određenim dionicama. Po njih su išli službenici gorske službe spašavanja (HGSS).

Govore tako kako su oko 18:35 sati zaprimili dojavu o brojnijim vozilima koja su zapela u snijegu na cesti D1 Gračac-Knin u smjeru Zagreba od mjesta Pađane pa do Gračaca. Radilo se o njih desetak, a s dva terenska vozila po njih su krenule dvije ispostave stanice Šibenik, jedna iz Knina te Drniša.

“Nitko od vozača i putnika u zametenim vozilima nije bio ozlijeđen niti životno ugrožen te su zahvaljujući ovoj intervenciji sigurno nastavili svoje putovanje. Akcija je završena u 21:15 povratkom ekipa u bazu”, dodaju iz HGSS-a.


Foto: HGSS

Stanica Zadar

S druge strane, oko 18:45, policija zaprima dojavu o dvije osobe koje su zametene ostale u Tulovim gredama na Majstorskoj cesti i ne mogu izaći iz vozila.

“Naša ekipa iz Starigrada sa terenskim vozilom odmah kreće prema lokaciji, ali ubrzo moraju odustati jer su nanosi snijega previsoki i vozilom se ne mogu probiti do osoba. Odlučeno je da iz Zadra kreće drugo terensko vozilo sa Quadom na kojem su montirane gusjenice za vožnju po snijegu. Spašavatelji uspješno dolaze do osoba i evakuiraju ih na sigurno malo iza pola noći. Vozilo je ostalo na cesti pod snijegom čekajući malo toplije vrijeme”, navode.

“U isto vrijeme zaprimamo i drugi poziv od osoba koje su sletjele sa ceste na području Mazina. Ponuđena im je evakuacija ali su odbili napustiti vozilo”, dodaju.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.