fbpx

FOTO: ‘Vojislav B. je u jako teškom psihofizičkom stanju, a branio se šutnjom’

Autor: Orhidea Gaura

Vojislav Blažević, osumnjičeni za postavljanje dvije bombe u Zagrebu, u pratnji policije prevezen je iz bolnice Sestara Milosrdnica u istražni zatvor u Remetincu gdje će istražni sudac najvjerojatnije, zbog njegova teškog psihofizičkog stanja, odrediti da ga se odvede u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj. Odvjetnik osumnjičenog Branko Šerić rekao je za Dnevno.hr da je jedva uspio razgovarati s branjenikom budući da se jako loše osjeća, a pred istražnom sutkinjom branio se šutnjom.

Sutkinja istrage Vera Polak Presečki odredila je Vojislavu Blaževiću, osumnjičenom za postavljanje dviju bombi u Zagrebu, jednomjesečni istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Osumnjičenik je u pratnji policije prevezen iz bolnice Sestara Milosrdnica u istražni zatvor u Remetincu gdje će istražni sudac najvjerojatnije, zbog njegova teškog psihofizičkog stanja, odrediti da ga se odvede u Zatvorsku bolnicu u Šimunskoj. Odvjetnik osumnjičenog Branko Šerić rekao je za Dnevno.hr da je jedva uspio razgovarati s branjenikom budući da se jako loše osjeća, a pred istražnom sutkinjom branio se šutnjom s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.

– Moj branjenik je u vrlo teško psihofizičkom stanju i ne može stajati na nogama – kratko je rekao odvjetnik Branko Šerić. Kako doznajemo, 53-godišnji Vojislav Blažević u bolnici je odbijao hranu, a iako je primao infuziju, njegov je organizam dehidrirao. Unatoč tome, prema proceduri, najprije mora izaći pred suca istrage koji prema preporuci liječnika može odrediti da se osumnjičenog preveze u Zatvorsku bolnicu.

Na pitanje koliko su snažni dokazi na temelju kojih je Vojislav Blažević osumnjičen, Branko Šerić je rekao da to ne može komentirati jer još nije uspio izvršiti uvid u spis, ali sumnja da je pravovaljane dokaze teško prikupiti u tako kratkom vremenu. Nije mogao reći ni kako je njegov branjenik primio sve što je o njemu objavljeno u medijima, samo je rekao da pored njega u bolnici nije primijetio nikakve novine. Zbog tajnosti istrage i zaštite privatnosti svog branjenika, druge detalje odvjetnik nije mogao otkriti.


Inače, maksimalno vrijeme trajanja istražnog zatvora koje se prema kaznenom djelu za koje ga se tereti može odrediti Vojislavu Blaževiću je tri mjeseca, a nakon toga on mora biti pušten da se brani sa slobode.

Autor:Orhidea Gaura
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.