Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

(FOTO) UŽIVA U REZULTATIMA SVOG RADA: Beroš uhvaćen na terasi jednog kafića, čitavo vrijeme nosio je masku

Autor: M.V.

Ministra zdravstva Vilija Beroša, Pixsellovi reporteri ulovili su na terasi jednog zagrebačkog kafića kako u društvu ispija kavu. Sjedio je s još tri osobe, a čitavo vrijeme nosio je zaštitnu masku koju je dakako skidao za potrebe ispijanja napitaka.

S druge strane, Beroševa pratnja nije nosila zaštitne maske, što po epidemiološkim mjerama ni ne moraju, no muškarac s kojim je sjedio na kavi, istu je stavio nakon što je primijetio fotoreportera.

Inače, ugostiteljski objekti dužni su s svoje terase držati potpuno otvorenima, bez dodatnih pregrada, a stolovi moraju biti udaljeni tri metra jedni od drugih. Između osoba na susjednim stolovima mora postojati razmak od 1,5 metara, a glazba smije biti na maksimalnoj razini od 50 dba.

Gosti su dužni dezinficirati ruke prilikom dolaska, ne smiju ulaziti u zatvoreni prostor objekta, osim u slučaju korištenja zahoda, no tada moraju imati zaštitnu masku.

Način na koji Beroš nosi masku, nije dio epidemioloških mjera, ali je svakako izbor pojedinca.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.