Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

(FOTO) U pogonima Našicecementa spaljeno četiri tone zaplijenjene droge

Autor: Hina

U proizvodnim pogonima Našicecementa u četvrtak je spaljeno oko četiri tone droge zaplijenjene u više od tisuću slučajeva, a procjenjuje se da je njezina tržišna vrijednost oko 90 milijuna kuna.

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zloporabe droga Željko Petković rekao je kako je to 14. spaljivanje zaplijenjene droge, a procjenjuje se da je tržišna vrijednost danas spaljene droge oko 90 milijuna kuna.

“Važno je da je droga zaplijenjena i maknuta s ceste te da je izbijena zarada organiziranome kriminalu, koji je tu drogu prokrijumčario i htio plasirati na tržište”, poručio je Petković.

Ocijenio je kako su u Hrvatskoj stabilni trendovi liječenja i broja ovisnika, dodajući kako trenutačno ima između sedam i osam tisuća registriranih ovisnika koji su u sustavu i koji se liječe, a broj novopridošlih ovisnika svake je godine sve manji.

Problemi koji se u Hrvatskoj javljaju u vezi s drogom odnose se na nove psihoaktivne tvari, koje su zadnjih pet-šest godina vrlo popularne i kod nas i u Europi, a Europski centar za praćenje ovisnosti o drogama trenutačno prati više od 650 različitih psihoaktivnih tvari, istaknuo je Petković.

Voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije Dražen Rastović rekao je kako je spaljena droga zaplijenjena u više od tisuću slučajeva, što, ocijenio je, svjedoči da djeluje nacionalni sustav suzbijanja zloporabe droga i uz njih vezanog kriminala.

Najvažniji nositelji aktivnosti na suzbijanju ponude droga su Ministarstvo unutarnjih poslova i policija, koji se svakodnevno bore s tim društvenim i internacionalnim problemom. Riječ je i o rastućem problemu jer se kao nikad dosad u Južnoj Americi proizvodi kokain i u Afganistanu heroin, a sva ta droga završava na europskome tržištu i jedan dio u Hrvatskoj, istaknuo je Rastović.




Kako je rečeno u pogonima Našicecementa u četvrtak je među ostalim spaljeno 3800 kilograma marihuane, od čega se dvije tone odnosi na marihuanu pronađenu u akvatoriju dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, te 120 kilograma heroina i 6,9 kilograma kokaina.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.