Luka Stanzl/PIXSELL

(FOTO) Sunčana subota idealna za ‘špicu’: Predsjednica popila kavu sa Zlatkom Marićem

Autor: dnevno.hr

Fotografirala se spremno i s građanima

U subotu je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom Kitarovićem na Trgu Petra Preradovića kavu sa Zlatkom Marićem. Fotografirala se spremno i s građanima.

Podsjetimo, prije dva dana Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se otvara predstečajni postupak nad Sokol Marić d.o.o, najvećom hrvatskom zaštitarskom tvrtkom kojoj je direktor Zlatko Marić. Do kraja listopada je pozivao je vjerovnike da prijave svoje tražbine od tvrtke koja je u ovoj godini prijavila iznos ukupnog duga povećan za čak 142 milijuna kuna ‘na temelju mjenica iz faktoring poslova s Agrokorom/Konzumom.

Sam dužnik podnio je prijedlog za pokretanje predstečajnog postupka, a u priloženom planu restrukturiranja tvrtke Sokol Marić d.o.o. ističe se kako je dodatni element prijeteće nelikvidnosti posljedica nedavnih objava poslovnih rezultata Agrokora u 2015. i 2016. na osnovi kojih se pretpostavlja realni otpis potraživanja od Agrokora u iznosu do 70%, odnosno oko 100 milijuna kuna.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.