dnevno.hr

(FOTO) SLOVENAC ‘UPREGNUO’ HRVATE NA DAN DRŽAVNOSTI: ‘Sjedimo na terasi, a oni nam buše kraj uha, teroriziraju nas!’

Autor: T. P.

Apartmani su dvojni objekt, oba u vlasništvu Slovenaca. Dok je jedan obustavio radove, drugi to nije učinio te je radnike, Hrvate, ostavio da neumorno rade i ometaju susjedstvo

Iako je Hrvatska u nedjelju slavila veliki državni praznik, Dan državnosti, ponovno su se u Lijepoj Našoj na nekim mjestima kršila neka pravila. Osim što je bila nedjelja, koja je još uvijek nekima u našoj zemlji svakoga tjedna radna, bio je i praznik te su mnogi pohrlili na izlete, među kojima su oni sretniji stigli i do jadranske obale. Jedna je obitelj tako otputovala na vikend u svoju vikendicu u Proboj na otoku Pagu, no ondje nisu pronašli traženi mir. Naime, u prvom dvorištu do njih, tik uz njihovu terasu, radovi na apartmanima jednog Slovenca bili su u punom jeku.

“Slovenac nas terorizira već ne znam koju godinu zaredom. Usred sezone se radi. Ni susjedu se nije udostojio doći ispričati se reći da će se raditi”, požalila nam se žena koja je stigla na Pag i zatekla radnike na skeli u susjednom dvorištu.

Dodala je da se apartmani susjeda Slovenca uređuju već tri ili četiri godine, i to redovito kad turistička sezona već počne. Ometaju se tako i turisti i lokalno stanovništvo koje iznajmljuje prostor turistima te se ne šalje nimalo pozitivna slika.

“Stalno im se zovu komunalci koji dođu i ovi opet kroz par dana rade. Nažalost, mi smo svjesni da radnik neće dobiti plaću ako ne obavi posao i on će dobiti kaznu, a ne Slovenac koji mu prijeti da ga neće isplatiti ako ne završi. Jutros se nismo čuli na terasi od njihovog lupanja i svekar je radnika pitao kada namjerava prestati raditi, na što je on rekao da ne zna te da to mora pitati njegovog šefa. Znači sada je prije svega nedjelja, kako god okrenemo – neradni dan. Došli smo samo na vikend i ne treba nam da dođe Slovenac i maltretira nas”, požalila se gospođa čiji su podatci poznati redakciji.

“Zanima nas koliko bi mi kao Hrvati lupali i bušili u Sloveniji bez da nam policija zazvoni na vrata”, pita se ogorčena žena.

Kako doznajemo, apartmani su dvojni objekt, oba u vlasništvu Slovenaca. Dok je jedan obustavio radove, drugi to nije učinio te je radnike, Hrvate, ostavio da neumorno rade i ometaju susjedstvo.

dnevno.hr
dnevno.hr




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.