Foto: Damjan Tadic/PIXSELL

(FOTO) SKANDALOZNO! Možete li vjerovati da se ovakvim rječnikom koristi potpredsjednik Sabora Furio Radin?

Autor: Dnevno

Pošto je u medijima objavljeno da nitko ne nadzire kako se troši novac iz talijanskog proračuna za očuvanje talijanskog identiteta, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin tvrdio je da je izvješće o nadzoru potrošnje pokazalo da je sve u redu.

Naime, svake godine iz talijanskog proračuna u Hrvatsku se slijeva pet milijuna eura za očuvanje talijanskog identiteta, a bivša talijanska konzulica u Sloveniji Maria Cristina Antonelli tvrdi da se Radin i predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul ponašaju kao diktatori, objavio je talijanski dnevni list La Repubblica.

Antonelli tako navodi da su unatoč velikom iznosu koji dobivaju od talijanskih poreznih obveznika, Talijani u Hrvatskoj otuđeni od svog identiteta i kulture. Upozorila je i da je situacija alarmantna, kao i da traje već gotovo 30 godina. Bivša konzulica napomenula je da bi se taj novac trebao trošiti na kulturne manifestacije, obrazovanje i projekte koji štite kulturnu i identitetsku baštinu.

 Radin je u razgovoru za Glas Istre istaknuo da je Antonelli bila u “konzulatu B kategorije” te je opovrgnuo sve navode da se novac ne troši za što je namijenjen. No, Radin se i dalje na društvenim mrežama opravdava da on nije odgovoran za to. U odgovoru jednom korisniku Facebooka služi se i rječnikom neprimjerenom jednom saborskom zastupniku, a posebno potpredsjedniku Sabora u drugom mandatu. Referirajući se na pisanje Glasa Istre (GI) Radin na Facebooku piše “puca mi ona stvar za novinarku GI i Republike, kao i za konzulicu i za glavne urednike. Da ne govorimo o idiotima koje komentiraju”.

foto: screenshoot/Facebook

 

IZ ITALIJE PITAJU GDJE JE NJIHOV NOVAC! Što to financira Furio Radin? Bivša talijanska konzulica zabrinuta!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.