fbpx

FOTO: ‘Radnička borba’, odgovorna za napade na HDZ bojom, poziva: Radnici, preuzmite tvornice!

Autor: Hina/M.S.

'Svima koji su potlačeni i socijalno ugroženi sve je jasnije da takozvana bijedna 'oporba' na čelu s SDP-om ne predstavlja nikakvu alternativu, već se sa HDZ-om nalazi u najčvršćem, jedva prikrivenom savezu', priopćila je Radnička borba.

Odgovornost za sinoćnje napade na HDZ-ove prostore u Karlovcu i Zagrebu preuzela je organizacija Radnička borba. Članovi Radničke borbe su crvenom bojom zalili ulazna vrata HDZ-a u Karlovcu, te oko dva sata ujutro i na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

– Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda – poručila je Radnička borba, koja je, kako piše Jutarnji list, objasnila i što želi a ne samo što ne želi, poput prosvjednika posljednjih per tjedana u Hrvatskoj. Članovi organizacije tvrde da ‘prijevremeni izbori stoga nisu nikakvo rješenje’, jer promijenit će se samo imena, a pljačka će se nastaviti.

– Svima koji su potlačeni i socijalno ugroženi sve je jasnije da takozvana bijedna ‘oporba’ na čelu s SDP-om ne predstavlja nikakvu alternativu, već se sa HDZ-om nalazi u najčvršćem, jedva prikrivenom savezu. Stvarnu oporbu predstavljaju stotine tisuća nezadovoljnih radnika i ostalih koji su socijalno ugroženi. Njima nisu potrebni niti vođe, niti samoprozvani lideri koji će nastojati iskoristiti narodnu pobunu za svoj osobni politički probitak. Neprijatelji nisu samo oni na vlasti i njihovi politički prijatelji, već i svi oni koji izrabljuju radnike, ne isplaćuju plaće i potkradaju poduzeća i državu – priopćili su iz Radničke borbe.


Također, organizacija poziva radnike na pobunu, štrajkove i preuzimanje tvornica porukom ‘Neka sva vlast prijeđe u ruke naroda!’.

Novčana kazna ili do šest mjeseci zatvora

Inače, ulaz u središnjicu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma uljnom su bojom noćas oko dva sata zalila dvojica muškaraca. Zaštitar je odmah izašao iz zgrade, no nije vidio lica počinitelja koji su se dali u bijeg. Policija, koja je jutros obavila očevid, priopćila je kako je riječ o kaznenom djelu uništavanja i oštećenja tuđe stvari za koje prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do šest mjeseci.

Kazneni postupak za to nedjelo pokreće se privatnom tužbom, osim ako nije riječ o uništavanju i oštećenju zaštićenoga kulturnoga ili prirodnog dobra i u slučaju ako je prouzročena znatna šteta. U Karlovcu je nepoznati broj počinitelja crvenom bojom zalio i oštetili i ulazna vrata na ulazu u prostorije Gradskoga i Županijskog odbora HDZ-a.

FOTO: Vrata HDZ-a u Karlovcu ‘ukrašena’ krvavo-crvenom bojom
Autor:Hina/M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.