Screenshot/Twitter

(FOTO) PRAVI ŠOU NA RIJEČKOM KARNEVALU: Obersnel se maskirao u Jovanku Broz!

Autor: Z.G./Dnevno.hr/Hina

Središnji događaj Riječkog karnevala  – Velika međunarodna povorka u kojoj je više od 11.000 maškara – krenula je u nedjelju u mimohod ulicama u središtu grada. U povorci je 116 grupa, među kojima je 14 hrvatskih grupa iz drugih županija i 24 skupine iz inozemstva.

Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih Europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel maskirao se u Jovanku Broz.

U povorci su karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Grupa iz Indije, Sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića, Dom umirovljenika Kantrida, Međunarodna grupa “Nevera iz učeničkog doma Kvarnera”, Istarski Klub, Karnevalska grupa “Kampus”, Klinčaselske mažoretkinje, Grupa iz talijanske Matere, Plesni klub “Pagannini” iz Livna…

U povorci i sušački slatkiši, kandidati za predsjedničke izbore.. 

Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta.




Uoči povorke, u subotu uvečer održan je  tradicionalni, 21. Humanitarni karnevalski bal, s kojega je prihod namijenjen za nabavku specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Na balu su bili predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnici prijateljskih gradova: Estea, Faenze, Kawasakija, Neussa, Karlsruhea, Rostocka, Cetinja.

Navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen pust – krivac za sve loše u prošloj godini.

Autor:Z.G./Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.