(FOTO) POGLEDAJTE KAKO NAPREDUJU RADOVI NA PELJEŠKOM MOSTU: Još nas samo nekoliko dana dijeli do njegovog spajanja

Autor: J.A.

Sljedećeg tjedna, točnije 28. srpnja, trebao bi konačno biti spojen Pelješki most, čime će biti napravljen veliki korak u spajanju juga Hrvatske s ostatkom kontinenta.

U noćnim satima tog dana trebao bi biti ugrađen zadnji segment čelične nosive konstrukcije mosta koji će time biti spojen u punoj dužini od 2,4 kilometra, od Komarne do Brijeste na Pelješcu.

Spajanje mosta, a time i Hrvatske, dogodit će se na udaljenosti 1.500 metara od Komarne i 900 metara od Brijeste.

Ostalo je bilo ugraditi još samo dva segmenta dužine po 18 metara, ukupno samo 36 metara mosta, a predzadnji je segment ugrađen jučer.

Radnicima China Road and Bridge Corporationa (CRBC) u početku je trebalo 11 dana da zavare jedan segment, no uhvatili su dobar ritam pa im sad za to treba sedam dana.




Stoga će se i spajanje mosta dogoditi dva mjeseca prije prvog roka, čime mogu biti vrlo zadovoljni u Hrvatskim cestama, investitoru radova.

Uz to, spajanje mosta, a time i Hrvatske, dogodit će se tri dana prije treće godišnjice uvođenja kineskih izvođača u posao gradnje Pelješkog mosta.




Također, radnici Brodosplita odmakli su sa montažom nosivih segmenata vijadukta Prapratno.

Na trasi prilazne ceste iz pravca Dubrovnika osim vijadukta Prapatno splitski škver ugovorio je izradu i montažu čelične konstrukcije i za most Ston.

Zanimljivo je da su segmenti za jedan i drugi objekt izrađeni u halama brodogradilišta, a za vijadukt su dopremljeni na gradilište Jadrolinijinim trajektom direktno iz Brodosplita do obližnjeg trajektnog pristaništa Prapratno, iz kojega inače polazi trajekt za Sobru na Mljetu.

Pelješki most će u promet biti pušten tek sredinom 2022. godine.

Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.