FOTO: Pevec otvora vrata policiji koja traži dokaze

Autor: dnevno.hr

Nakon napuštanja policijske postaju u Bjelovaru, supružnici su policiji na pretragu otvorili i svoju kuću u Istarskoj ulici.

Provođenje istrage u tvrtki Pevec zbog sumnji da je njeno vodstvo počinilo teška kaznena djela u gospodarskom kriminalu, potvrdila je Bjelovarska policija. Policija pretražuje kuću i ostalu imovinu Pevecovih u sklopu kriminalističke obrade, a istražuju se i sporni krediti u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna koje su dvije poslovne banke dale Pevecu.

Zdravko i Višnja Pevec dovedeni su u utorak popodne u policijsku postaju na obavijesni razgovor, a osim supružnika, navodno je privedena i njihova računovotkinja koju izvor Jutarnje lista povezuje s ‘isisavanjem novca’ kroz prijevaru s dnevnicama.

Pretraga kuće i ranča

Ispred kuće obitelji Pevec od pet sati ujutro dežura policijsko vozilo u kojem se nalaze dva policajca. Njihov ranč u Donjim Mostovima također je blokiran, a prema informacijama 24sata, tamo je trajala cjelodnevno potraga za dokumentima koji bi potvrdili nezakonite transakcije. Supružnici Pevec napustili su ranč oko 16.45, a potom su se zaputili u policijsku postaju u Bjelovaru. U pratnji policije nakon čega su, u 18.30 sati, otišli u svoju kuću u Istarskoj ulici kako bi i tamo omogućili pretraživanje.

Dužni više nego što ‘vrijede’

Zdravku Pevecu prijeti zatvor zbog izdavanja mjenica bez pokrića, što spada u kazneno djelo zloupotrebe ovlasti u gospodarskom kriminalu i zbog čega je predviđena osam godina zatvora.

Ranije se špekuliralo da su supružnici Pevec, suvlasnici tvrtke, pred bankrot izvlačili novac na štetu drugih vjerovnika.




Grupa Pevec duguje više od 2,1 milijardu kuna, a vrijedi tek oko pola milijarde kuna.

Radnici trgovačkog lanca Pevec koji mjesecima nisu dobivali plaće, sve dok nije imenovan privremeni stečajni upravitelj Darko Šket, nisu htjeli posebno komentirati privođenje Zdravka i Višnje Pevec.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.