MUP

(FOTO) Ovako izgleda laboratorij marihuane: Policija u Zagrebu otkrila stan-laboratorij

Autor: Vlatka Trglacnik

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Saznanjima da se osumnjičeni bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Zagreba, 11. veljače 2019. godine temeljem naloga pretražena je kuća koju koristi, a u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka s 204 stabljika konoplje i  236 grama marihuane. Također, istog dana pretražen je i drugi stan kojeg koristi osumnjičenik a u kojem je pronađeno još 1914 grama marihuane pakirano u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače 2019. godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svijetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju.

U priopćenju piše da je osumnjičeni nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.