(FOTO) Ostao sam bez noge braneći ovu državu: Bandiću, ovako izgleda ulica u kojoj živim

Autor: Dnevno

Nevažni stanovnik nevažne Grahovečke ulice, nevažni branitelj i HRVI sa stopostotnim invaliditetom, tako sebe predstavlja naš vjerni čitatelj Frano, koji je uputio pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a pismo praćeno fotografijama prenosimo u cijelosti.

“Gospodine gradonačelniče!

Da ne bih puno duljio, reći ću odmah što mi je na srcu.
Gledam Vas i slušam ovih dana, veličate svoj lik i djelo, nudeći se građanima da ih upravo Vi predstavljate u EU parlamentu. Nudili ste se tako i za lokalne izbore, a i za parlamentarne, kad sam ja, kao i većina mojih susjeda, dao glas Vama misleći da Vam je stvarno stalo do nas. Reći ću Vam i ovo: Vaše pravo ogledalo i ono što najbolje oslikava Vaš lik i djelo jeste naša Grahovečka ulica, ulica u kojoj u 12 kuća živi 25 djece u 12 mladih obitelji koje još nisu spakirale svoje kofere i odselili se tamo gdje bi bili uistinu cijenjeni. I to ne samo pred izbore.
Vama je, izgleda, sve bitnije negoli jedan čovjek. 100% HRVI, koji je sa devetnaest ostao bez noge braneći ovu državu. Nevažna Vam je i ta ulica, tamo negdje na kraju svijeta.

 

Nevažna ulica sa 12 kuća i dvadeset i petero djece koja ne mogu, kao sva druga djeca, provesti bicikl ili role kroz svoju ulicu, tu ulicu na kraju svijeta. Ali zato ta nevažna djeca na kraju svijeta imaju privilegij gušiti se u prašini svaki dan, i to samo kad nemaju sreću da im ulicu na kraju svijeta poplavi kiša, kada po rupama na ulici mogu veselo skakati u gumenim čizmama, a uskoro će moći i zaplivati. A za ovakvih kišnih dana, kakvi su bili ovi posljednji, njihova ulica čudesno postaje jezero.




Tako ćemo mi, nevažni ljudi iz ulice na kraju svijeta, umjesto nepotrebnih bicikala i rola, svojoj dječici kupiti gumene čamce i kupaće gaćice. Prevelik su nam trošak ljeti prijeko potrebne gas -maske protiv prašine pa ćemo moliti Boga da nam ove godine da što više kiše, da naša djeca mogu nesmetano i povoljnije uživati u  ovim blagodatima koje nam je osigurao svojom nebrigom naš vrli gradonačelnik.


I da zaključim: Grahovečka ulica u Vuger Selu, odnosno Markovom Polju, ulica sa 12 kuća, 12 mladih obitelji sa 25 djece, ta ulica na kraju svijeta, ulica do koje njezinom gradonačelniku nije stalo i koja ima više kratera nego cijeli Japan, a kad kiša pada, više jezera nego Finska, ogledalo je našega gradonačelnika Milana Bandića.”




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.