Facebook / Dnevno

(FOTO) OLUJNO NEVRIJEME POHARALO ZAGREB! Pogledajte kaotične i jezive prizore, policija izdala važno upozorenje

Autor: Ines Brežnjak

Zagreb i okolica od jučer su doslovno – u kaosu! Zbog nevremena koje se nadvilo nad glavnim gradom i olujnog vjetra koji puše, u gradu je usporen promet, a službe za intervencije imaju pune ruke posla.
Naime, jak vjetar nosi i ruši sve pred sobom te su brojna stabla porušena i nalaze se na prometnicama, što uzrokuje zastoje, a osim stabala, po cestama lete i razni drugi predmeti. Javljeno je kako su dosad zagrebački vatrogasci imali 150 intervencija, a još ih je 50 na čekanju.
Zagrebačka policija poslala je žurno priopćenje svim građanima u kojem apeliraju da tijekom današnjeg dana budu izuzetno oprezni.
“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, građanima se preporučuje da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Također savjetujemo da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne idu na okolno gorje. Ako zatrebate pomoć, nazovite na žurni broj 112″, stoji u priopćenju.
Na oprez je pozvao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će danas s predstavnicima resornih interventnih službi održati koordinaciju aktivnosti u Holding centru. Za dojave o poteškoćama uzrokovanima vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919.
Gradonačelnik poziva sugrađane na oprez, ističući kako su sve gradske službe u funkciji građana i kontinuirano na terenu te unaprijed zahvaljuje na razumijevanju. Stanje u prometu dostupno je na internetskoj stranici sada.zgh.hr
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje dočaravaju stvarno stanje velikih šteta i razmjera nevremena.

  

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.