FOTO: Okončana drama u Splitu: Specijalci upali u stan muškarca koji je pucao po susjedu

Autor: Hina/D.Ho

60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Nepunih 14 sati nakon što je pucao po svojim susjedima splitska policija upala je u prizemni stan u Washingtonovoj ulici i uhitila te privela u postaju Bogdana Perovića (60), doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj. Taj je 60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječjom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Perović je u četvrtak oko 15.30 sati prvo zapucao na svog susjeda koji je došao kod njega na vrata kako bi razgovarali o incidentu koji se dogodio sa susjedovom kćeri koju je Perović navodno pljusnuo. Smetalo mu je što se djeca iz kvarta igraju pred kućom u kojoj on živi te diraju njegov stari i napušteni osobni automobil 'fićo'. Zatim je nakratko oko 00.25 sati izašao na balkon svoga stana i ispalio nekoliko hitaca nakon čega se vratio u stan. Nitko nije bio ozlijeđen, niti je prijavljeno oštećenje imovine.

Susjedi su novinarima na terenu ispričali kako su i do sada, u nekoliko navrata, imali problema s Perovićem jer se radi o psihički bolesnoj i uz to konfliktnoj osobi, koja inače živi sama u stanu Ministarstva obrane.Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su susjedi rekli radi se o bolesnoj i incidentnoj osobi.

Zbog te je krizne situacije satima bila blokirana Washingtonova ulica, u samom središtu Splita, a na terenu su cijelo popodne i noć dežurale ekipe Hitne medicinske pomoći, vatrogasci i policija. U pomoć temeljnoj policiji tijekom popodneva su stigli specijalci i policijski pregovarač koji, barem do večeri, nije uspio kontaktirati sa Perovićem, baš kao ni njegova sestra i prijatelj koji su dovedeni u Washingtonovu ulicu kako bi ga uvjerili da je najbolje da se preda policiji.

U početku pucnjave u Washingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječjeg vrtića zbog sigurnosti zadržano u vrtiću. Tek s nekoliko sati zakašnjenja i uz pratnju specijalaca djeca su popodne napustila vrtić.

Peroviću ovo nije prvi incident ovakve vrste. Prije 12 godina je u istom stanu zatočio svoju bolesnu majku, a niti nagovori njegovih sestara da odustane od suludog pohoda nisu urodili plodom. Tri je puna dana trajala agonija u kojoj je čak prijetio i bocom plina. Naposljetku je policija ušla u stan i tako na najbezbolniji način riješila talačku krizu.
U ovim trenucima u zgradi Policijske uprave traje kriminalističko istraživanje nad Perovićem, nakon kojega će policija objaviti više informacija o uhićenju.




Autor:Hina/D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.