fbpx
Foto: HCK/Twitter

(FOTO) NASTAVLJA SE OPREMANJE SAJMIŠTA U PETRINJI: Pristigao namještaj za kontejnere

Autor: Matea Vidić

U stambeno-poslovno kontejnersko naselje Sajmište u Petrinji, koje će u ukupno 80 stambenih kontejnera smjestiti stanovnike Petrinje kojima su domovi uništeni ili teže oštećeni u razornom potresu, pristigao je namještaj. Ovaj privremeni smještaj bit će dom Petrinjanima i Petrinjkama do obnove njihovih domova.

Sredinom veljače, stanovnici su uselili u 23 opremljena kontejnera, kako je izvijestio Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, a ostatak kontejnera nastavio se opremati.

Kako sada javlja Hrvatski crveni križ (HCK) danas je stigao i namještaj.

“Uređuje se stambeno naselje Sajmište u Petrinji u kojemu će živjeti osobe koje su u potresu ostale bez domova. Upravo je pristigao namještaj koji će biti raspoređen po stambenim kontejnerima”, naveli su.

Prilikom useljavanja prvih stanovnika u Sajmištu, čelnik stožera, Tomo Medved, istaknuo je kako su od ukupno 80 kontejnera, 23 su domaće proizvodnje, 56 donacija iz Turske, a jedan domaće proizvodnje te je ujedno i donacija Caritasa.
Foto: HCK/Twitter

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.