fbpx

FOTO: Na Kupi u Sisku pristao francuski riječni cruiser ‘Victor Hugo’

Autor: hina

Brod 'Viktor Hugo' ima gaz od 100-injak centimetara, dugačak je 82 metra i širok 9,5 metara, nosivost mu je 550 tona, te ima 52 kabine s kupaonicama.

Na pristanište Kapetanije Sisak na rijeci Kupi kod sisačkog Malog kaptola u srijedu navečer pristao je francuski riječni cruiser “Victor Hugo” sa 82 putnika iz Francuske, Belgije i Kanade.

Uplovljavanjem i pristajanjem broda u sisačkoj luci u središtu grada obnovljen je taj oblik sisačkog gospodarstva, jer je to prvo uplovljavanje stranog cruisera u sisačku luku.

Direktorica Turističke zajednice grada Siska Lidija Kopjar izrazila je zadovoljstvo dolaskom tako velikog riječnog broda u Sisak, istaknuvši da je to dodatni poticaj sisačkom turizmu.


Putnicima broda priređena je dobrodošlica u kavani “Mali kaptol” na sisačkoj šetnici uz rijeku Kupu, te im je priređen prigodni jazz program.

Na pristaništu u Sisku brod “Viktor Hugo” ostat će usidren do 20 lipnja, a turisti će za to vrijeme razgledati povijesne znamenitosti grada Siska, te preko vikenda pratiti “Sisački viteški turnir”.

Brod “Viktor Hugo” ima gaz od 100-injak centimetara, dugačak je 82 metra i širok 9,5 metara, nosivost mu je 550 tona, te ima 52 kabine s kupaonicama.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.