I. Torjanović

(FOTO) LEŠINA NA PELJEŠCU: Strašan prizor uginulog kita uznemirio mještane

Autor: dnevno.hr

Nadležne službe, kako ovlašteni veterinar tako i znanstvenici, obaviješteni su o slučaju

U  moru kod Orebića jutros se na predjelu Dubravica pojavila lešina velikog morskog sisavca, najvjerojatnije vrti kita.

Fotografije uginulog kita na Facebooku je objavio Ivica Trojanović koji pretpostavlja da je kita more donijelo tijekom nedavnih jakih južnih vjetrova. Uginuli sisavac je, dodaje Trojanović, dug oko pet metara, a težak više stotina kilograma.

Lešina je u stanju raspadanja, ali je još kompaktna pa zasad ne predstavlja ugrozu.

“Jutros je od sportskog ribolovca Frana Kurtovića iz Orebića došla dojava o ogromnoj uginuloj ribi koja pluta uz obalu na predjelu Dubravica, istočno od Orebića. Radi se najvjerojatnije o nekoj vrsti kita koju je more donijelo tijekom nedavnih jakih južnih vjetrova. Uginuli sisavac od oko 5 metara dužine i više stotina kilograma težine je još uvijek kompaktan, iako u raspadujućem stanju, i zasad ne ugrožava nikoga. Nadležne službe, kako ovlašteni veterinar tako i znanstvenici, su izviještene o slučaju, te se od istih očekuje odgovor o kojoj je ribi riječ i na koji način je uginula. Koliko je poznato, obzirom na veličinu ribetine, na ovom području dosad nije bilo ničeg sličnog”, napisao je Torjanović u statusu uz fotografije:

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.