FOTO: N1

(FOTO) IZBORI U SDP-u OPET SA ŠALABAHTERIMA: Članovi dobili nalog za koga glasati, ali važna napomena koordinatorima upada u oči

Autor: Zlatko Govedić

Hrvatski socijaldemokrati već godinama se jako ponose demokracijom u vlastitoj stranci. Ne jednom svoju demokraciju predstavljali su kao veliki korak naprijed, a pogotovo je to došlo nakon što se čelništvo Partije počelo birati po principu “jedan član – jedan glas”.

No kao i ranijih godina, kad su neki, a pogotovo oni koji su na unutarstranačkim izborima izgubili, optuživali, da se u Partiji glasa isključivo preko šalabahtera, pa te šalabahtere i pokazivali javnosti, izgleda kako ni ovi izbori nisu iznimka.

Naime, Z1 televizija na svojim društvenim stranicama podijelila je fotografiju koja prikazuje šalabahter po kojem bi članovi SDP-a trebali glasati na unutarstranačkim izborim.

Šalabahter članovima govori koga zaokružiti za predsjednika, koga za Predsjedništvo, a koga za Glavni odbor.

Ono što na šalabahteru posbeno bode u oči je VAŽNA NAPOMENA za koordinatore svakog biračkog mjesta kako mora zadužiti promatrača od ‘najvećeg povjerenja’ da dobro vodi računa je li se svi pridržavaju dogovora.

SDP nije drugačiji od drugih

Do sad smo navikli da sve stranke svoje unutarstranačke izbore održavaju na način da članovi dobiju uputu za koga će glasati. Nije to ništa novo, a pogotovo to nije ništa novo za SDP.




Naime, u nijednoj stranci ništa se ne prepušta slučaju. Klanovi ili frakcije bore se za svaki glasić odnosno rukicu utjecaja u stranci, a demokracija je izgleda tek predstava za široke mase, javlja Otvoreno.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.