FOTO: Gradonačelnik Nove Gradiške u sukobu interesa

Autor: P.R.

Redakcija radija Nova Gradiška iz provjerenih izvora policijske uprave Brodsko posavske doznaje da je protiv gradonačelnika Grada Nova Gradiška Josipa Vukovića podnešeno više kaznenih prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti te sukoba interesa. Osim što je pogodovao svojim vlastitim tvrtkama Plin Projektu i Plin instalacijama za Vukovića se veže niz malverzacija.

SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković izgubio potporu većine u GV Nova Gradiška zbog sumnje u zloupotrebu položaja te sukoba interesa.

– Vijećnici HDSSB-a izašli su iz koalicije, jer ne žele davati potporu dok ne vide kako se stvari točno odvijaju – ispričala nam je Đurđa Aleksić s radija Nova Gradiška.

Naime, redakcija toga radija iz provjerenih izvora policijske uprave Brodsko posavske doznaje da je protiv gradonačelnika Grada Nova Gradiška Josipa Vukovića podnešeno više kaznenih prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti te sukoba interesa.


Dolaskom na vlast u Gradu Nova Gradiška, kažu u redakciji radija, Vuković je pogodovao svojim vlastitim tvrtkama Plin Projektu i Plin instalacijama te im preko gradske tvrtke Slavča u kojoj je gradonačelnik i predsjednik Skupštine, cesijama doznačavao veća financijska sredstva. U isto vrijeme je preko tvrtke Plin instalacije ispostavljao račune gradskoj tvrtci Slavča za poslove koje je do sada uspješno odrađivala gradska tvrtka Slavča, a sada je to preuzela tvrtka kojoj su gradonačelnik i njegova supruga vlasnici.

Iz toga proizlazi da je gradonačelnik je kao prioritete označio svoje tvrtke Plin projekt i Plin instalacije iako za svoje obveze Salvča duguje značajnija sredstva Državnom proračunu.

– Vuković je zapravo plinski magnat. Protiv njega je kaznenu prijavu podigla i općina Donji Andrijevci budući da se s toga područja obavlja distribucija plina iako za to ne postoji dozvola za rad bez koje se taj posao i ne može obavljati – kaže Aleksić.

Protiv gradonačelnika nove Gradiške podnesena je i kaznena prijava za djela koja ne zastarijevaju po pitanju pretvorbe i privatizacije određenih gradskih tvrtki kao što je primjerice TANG u čijem nekadašnjem prostoru gradonačelnik ima plinsku stanicu na koju je 6.studenog stavljena zabilježba Privredne banke od 57.000.000,00 kn te zabilježba Hypo banke od 28.01.2010. na 10.000.000,00 miliona kuna.

Vuković 3. srpnja 2008. podiže 1.000.000,00 eura kredita za Plin instalacije, a i Republika Hrvatska Ministarstvo financija mu se ugovorom o založnom pravu 30.ožujka 2010. godine uknjižava na nekretnine Plin instalacija u iznosu od 856.256,37 kuna.

U međuvremenu gradonačelnik postaje i saborski zastupnik SDP-a pa, tvrde u redakciji radija Nova Gradiška, još više pogoduje svojim tvrtkama, ali i rasterećuje ih duga i kredita, pa je tako u ove tri godine uspio vratiti skoro 90 milijuna podignutih kredita.
Vuković se nalazi u posjedu ‘Industrijskog parka’, koji je osnovao DING i Gradski radio d.o.o. koji nema frekvenciju niti koncesiju, niti emitira radijski program nego je čak dobio i zabranu za emitiranje programa.

– Ali, ipak, pet podobnih djelatnika piše dvotjednik koji se jedva prodaje i zato su pozamašno plaćeni Za samo dvije godine dobili su više od milijun kuna iz Proračuna grada N.Gradiška. Sve su to mali biseri ovog SDP- ovog Sanadera koji ima debelu podršku tajnika SDP-a Igora Dragovana – navode u radiju Nova Gradiška.

‘Trogodišnja anarhija’
Navedene kaznene prijave uz koje je radio Nova Gradiška priložio i dokumente koje možete pogledati u našoj galeriji, samo su neke od trenutno pokrenutih i vođenih postupaka protiv gradonačelnika Nove Gradiške Josipa Vukovića.

– Tri godine traje ova autokracija, anarhija. Katastrofa. Navedene kaznene prijave samo djelić, kap u moru svega što radi taj veliki manipulator kojega štite Državno odvjetništvo i institucije – ogorčena je Aleksić.

Na radiju Nova Gradiška ističu kako u gradu Novoj Gradiški djelatnici institucija kao što su općinsko državno odvjetništvo, Policijska postaja, Porezna ispostava, državni inspektorat znaju za većinu njegovih čudnih radnji, međutim, ništa se nije pokrenulo dok se za navedena djela nije saznalo na višim Republičkim instancama.

– Ako je gradonačelnik Vuković mislio da će moći vječno vladati gradom uz pomoć koalicijskog partnera HDSSB-a ipak su vijećnici HDSSB-a jučer konačno rekli famoznom gradonačelniku i saborskom zastupniku ‘Ne’ – ističu u redakciji radija Nova gradiška i dodaju kako nitko ne treba i ne smije biti taoc jednog čovjeka.

Ako je zakon i pravosuđe za svakoga isto onda, smatraju vijećnici i građani Nove Gradiške, mora biti jednak i za Josipa Vukovića.

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.