Dusko Jaramaz/PIXSELL/Grgo Jelavic/PIXSELL

(FOTO) Dan obilježile gužve – prometne i one na plažama i gradskim ulicama

Autor: Hina

Promet je na nekim dijelovima ometao i snažan vjetar

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Slavoniji, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK), uz savjet vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone su na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče: između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru Zagreba vozi se u kolonama uz zastoje, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko sedam kilometara, pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko jedan kilometar.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko pet kilometara, povremeno se vozila isključuju na čvoru Krapina, a kolona je oko jedan kilometar.

Pred naplatom Goričan na autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Mađarske kolona je oko jedan kilometar.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko četiri kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kao i u smjeru kopna dolazi do povremenih zastoja.

Pred naplatom Rupa na autocesti A7 Rupa-Diračje u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

 HAK upozorava da oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Slavoniji, te savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad sedam i pol tona bit će u nedjelju, 13. kolovoza od 12 do 23 sata; u ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).

 Za sav promet zatvorene su ceste: DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec (DC502 Smilčić-Pridraga i ŽC5042 Višnjan-Tićan).

 Od 13. kolovoza od 23,30 sati do 14. kolovoza do 5 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Slavonski Brod- Mile Budaka-Eugena Kumičića-ulica Svetog Antuna-DC53-DC525-čvor Slavonski Brod zapad-A3-čvor Sredanci-A5-čvor Osijek-izlaz Osijek-Južna obilaznica (DC2)-Klisa-Trpinja-Vukovar-Trpinjska cesta-Kudeljarska ulica-Priljevo ulica-luka Vukovar.

 Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

 Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

 U prekidu su katamaranske linije: Pula-M.Lošinj-Zadar; Split-Hvar-Vela Luka-Ubli; Split-Bol-Hvar-Korčula-Dubrovnik; Split-Hvar-Korčula; Split-Vis, te trajektna linija: Ubli- Vela Luka.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.