instagram

(FOTO) BEZ IMALO SRAMA! Suprug joj pronevjerio milijune, a ona se hvali kolekcijom cipela!

Autor: Marin Vlahović

Početkom 2017. Hrvatsku je potresla afera Bossman“.

Osumnjičeni vodili kampanju HDZ-a

Uskok je tada završio istragu protiv 21 osobe zbog poreznih prijevara, odnosno nezakonitog izvlačenja novca iz tvrtki. Istragom se utvrdilo da je kriminalna skupina, kojoj se na čelu nalazio stanoviti Svetislav Josimović, u zamjenu za proviziju, pomagala poduzetnicima i direktorima izvlačiti novac iz njihovih tvrtki. Među tvrtkama koje su uplaćivale novac „Bossman timu“, našla se i tvrtka „Napredni modeli“, koja je sudjelovala i u marketinškoj kampanji HDZ-a, za parlamentarne izbore 2015. Pred istražiteljima USKOK-a, Josimović se pravdao kako su ga poduzetnici doslovno molili da im pomogne ostvariti protuzakonitu materijalnu korist.

Nisam ja nikoga vukao za rukav i rekao – je l’ trebaš lovu? Na kraju ispada da su svi mene koristili za bankomat. Oni su mene molili – Daj mi! Daj mi! Daj mi! Nađi, nađi, nađi!” – glasi njegova izjava, koju je prenio i Jutarnji list.

Josimović ukupno pet dana proveo u zatvoru

Nakon što je priznao svoju krivnju, Josimovića su pustili iz Remetinca za pet dana, ali ključna pitanja, ostala su bez pravog odgovora. Do današnjeg dana, Svetislav Josimović nije otkrio ime jednog posrednika. S druge strane, sama činjenica, da je USKOK objavio taj dio njegovog iskaza, ukazuje na potpunu nemoć ove pravosudne institucije. Informacija o tajanstvenom posredniku, puštena je u medije, kao svojevrsni vapaj istražitelja koji traže političku podršku. Doduše, legitimno je postaviti i pitanje- zašto su pustili Josimovića, ako im je odbio dati važnu informaciju? Neki izvori tvrde da je posrednik bio Milijan Brkić, no ta informacija, zasad,  nije službeno potvrđena

Ovaj slučaj ima i važnu socijalnu dimenziju, kao svojevrsna poruka hrvatskim građanima, o tome kakve ih kazne očekuju, ako nezakonito izvuku, ili pronevjere, preko 50 milijuna kuna. Pet dana zatvora, mala je cijena za luksuzan i udoban život. Istodobno, Remetinec je pun sirotinje, koja i prekršajne kazne odrađuje kraćom robijom. U Hrvatskoj očito ne vrijedi američka uzrečica „take te money and run“ , ili u prijevodu, uzmi novac i bježi. Ovdje, jednom kad se domognete novca i povežete s pravim „ljudima“, doživotno ste osigurani.




Luksuzan život gospođe Josimović

Ipak, sasvim logično, nakon spektakularnog pada, Svetislav Josimović se privremeno povukao iz posla, ali je zato inicijativu preuzela njegova supruga, Krunoslava Josimović, koja je prema dostupnim podatcima, vlasnica ukupno tri tvrtke. Njezine tvrtke zovu se Prva dječja detektivska soba, Aba-logistika  i Dječji escape room centar. Nešto više od pola godine, nakon što joj je suprug postao prvoosumnjičeni u aferi protuzakonitog izvlačenja 57 milijuna kuna iz raznih tvrtki, gospođa Krunoslava Josimović, otvorila je takozvani „escape room“ centar, i to drugi Europi. Ovim projektom, pohvalila se i Večernjem listu, koji je u listopadu 2017. objavio reportažu. Ukratko „escape room“ su prostorije u kojima se privremeno zatvori djecu i(li) odrasle radi rješavanja nekih logičkih zadataka i misterija. Za Večernji list, Krunoslava je ovako predstavila cijeli projekt:

„Obišla sam sve escape roomove u Zagrebu i zaljubila se u taj koncept. To su sjajne igre, ali onda sam shvatila da u njima ne mogu uživati i moja djeca jer su neki zadaci preteški, a tematika za njih može biti zastrašujuća. Jedini takav projekt za djecu postoji u Sloveniji i sada kod nas, nema ga nigdje drugdje u Europi.“




Bez obzira na ovo ulaganje, javnost je ostala bez informacija o tome kako su Josimovići trošili novac. U tim zlatnim vremenima, kada je Svetislav, kao što sam navodi, imao funkciju bankomata za pohlepne poduzetnike i direktore, Josimovići su često putovali, ali i rasipali novac na luksuznu robu. Nakon što je čitava afera razotkrivena, Svetislav se povlači iz javnosti, no njegova supruga nastavlja sebe predstavljati kao nekakvu društvenu elitu.

instagram

Na društvenim mrežama, nerijetko je pozirala u skupim, odjevnim kombinacijama, a hvalila se i zavidnom kolekcijom skupih dizajnerskih cipela, marke „Christian Louboutin“. I najjeftiniji modeli ovog dizajnera, koštaju preko 500 eura. Ovom prilikom, objavljujemo ekskluzivne fotografije jednog njenog ormarića s atraktivnim modelima cipela, kao i fotografije poziranja Krunoslave Josimović na društvenim mrežama. U međuvremenu, javnost i dalje ne zna tko je misteriozni posrednik u izvlačenju 57 milijuna kuna, ali postoje jasne poveznice s HDZ-om, jer su osobe, koje je USKOK priveo, dokazano radile za ovu stranku. Kao i uvijek, u ovakvim predmetima, istraga je zapela na ključnom mjestu. Teško je reći, što bi se moralo dogoditi, da se stvari konačno pokrenu s mrtve točke. Možda bi istražitelji, radi boljeg zaključivanja i povezivanja, trebali koristiti usluge Krunoslave Josimović i njene „detektivske sobe“?

instagram

 

instagram

 

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.