Foto: Facebook

Filip Zavadlav se pomirio s ocem, ali otac i brat ipak se neće koristiti blagodati nesvjedočenja

Autor: Dnevno

Filip Zavadlav se početkom siječnja pomirio s ocem Antom. Do tada su već godinama bili u svađi, kazala je Filipova majka Etel Zavadlav za 24sata.

Pokazala je i prepisku s Filipom iz 3. siječnja.

“Pomirija sam se sa ćaćom”, piše Filip, a majka ga pita hoće li se onda vratiti tamo, da ne plaća najam. Filip je odgovorio da ne zna. Etel je ranije ispričala da Filip i njegov otac nisu bili u dobrim odnosima od događaja prije njegova 18. rođendana i jedne ružne epizode.

– On i Filip nisu razgovarali godinama nego su se pomirili tek nekoliko dana prije ubojstava – kazala je Etel i tvrdi da je u ranijem sudskom postupku priznala zlostavljanje djece koje nije počinila zbog pritisaka i prijetnji.

-To je sve potegnuo njihov otac kako bi dobio skrbništvo da može dobivati socijalu i doplatak jer nije htio raditi – tvrdi Etel.

Ante i Stanislav, odnosno otac i brat Filipa Zavadlava, osumnjičenika za trostruko ubojstvo u Splitu, u petak su stigli na ispitivanje kod suca istrage, ali nisu svjedočili. Stanislav je prekjučer ozlijeđen u napadu, ali nije se javio policiji ni zatražio liječničku pomoć. Ispred zgrade splitskog suda rekao je kako poznaje osobe koje su ga jučer pretukle.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac novinarima je rekao kako će otac i brat osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu biti ispitani idući tjedan jer jučer to nisu mogli zbog pretrpljenog stresa.

 Na ispitivanju pred sucem istrage bili su pozvani otac i brat osumnjičenika, ali su zbog jučerašnjeg događaja pod stresom i zbog toga nisu danas mogli dati izjavu. Obvezali su se da će idući tjedan državnom odvjetniku koji vodi istragu, kad budu spremni, dati izjavu. Dakle, neće koristiti blagodat nesvjedočenja i oni će svjedočiti, ali danas to nisu bili u stanju. Daljnja procedura je takva da istragu vodi državni odvjetnik, pa o tome ne mogu govoriti, ali pretpostavljam da će spis biti poslan u Zagreb, gdje će biti provedeno vještačenje nad osumnjičenikom – rekao je Damir Romac i dodao:

– Istragu vodi državni odvjetnik, ali u situaciji kad se ispituju svjedoci koji su rodbina, koji imaju po zakonu pravo ne svjedočiti, onda ih ispituje i sudac istrage.

Filip Zavadlav se trenutačno nalazi u Bolnici za osobe liše slobode u Zagrebu i čeka na psihijatrijsko vještačenje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.